nieuws

3 maal Atlas 180MH voor Gemeente Utrecht

Branche

De Gemeente Utrecht heeft 3 nieuwe Atlas 180MH recyclingmachines in gebruik. De machines worden ingezet op de gemeentelijke afvalscheidingsstations.

3 maal Atlas 180MH voor Gemeente Utrecht

De circa 19 ton wegende Atlas 180MH overslagmachine heeft een motorvermogen van 95 kW. Hij is 2.500 mm breed en is, zo zegt leverancier Kemp, ‘zeer gebruiksvriendelijk, breed inzetbaar, betrouwbaar en heeft een lange levensduur’.

Uitrustingsstukken voor Atlas 180MH

Deze industriemachine is standaard uitgerust met airconditioning en een liftcabine. Ook zijn diverse toebehoren leverbaar, zoals een sorteergrijper, poliepgrijper en een magneetinstallatie. De 180MH’s voor De Gemeente Utrecht zijn onder andere uitgerust met slangbreukbeveiliging, liftcabine, extra werkverlichting en sorteergrijper. Daarnaast zijn er rubber bumpers aan de voor en achterzijde op de onderwagen gemonteerd. Tevens is er een hijsoog aan de lepelsteel gemonteerd.

De 3 180MH’s worden ingezet op gemeentelijke afvalscheidingsstations, waar particulieren hun afval naar toebrengen. Bijna alle soorten afval kan hier ingeleverd worden, van grofvuil tot chemisch afval en van papier tot asbest. Ongeveer 85% van het huishoudelijk afval is nog te gebruiken als grondstof voor nieuwe producten. Zo blijft er steeds minder restafval over, wat goed is voor het milieu.

Reageer op dit artikel