nieuws

Mercedes zet breed in op TKD

Branche

Mercedes-Benz pakt stevig uit tijdens de komende Technische Kontakt Dagen (TKD). Onder het motto ‘Sterk in zwaar werk’ presenteert het merk oplossingen voor de bouwsector van Unimog, Fuso en uiteraard Mercedes-Benz zelf. Verschillende trucks zullen voor demoritten beschikbaar zijn.

Mercedes zet breed in op TKD

Op een stand van 800 M2 presenteert Mercedes zijn producten voor de bouwsector. Een Arocs vijf-asser staat klaar als chassis-cabine. Een Arocs 8×4 is te zien als pompmixer. Ook is er een Arocs te bewonderen met de hydraulische voorwielaandrijving van Mercedes-Benz, het HAD systeem. Verder is er een 6×6 kraan-kippercombinatie te zien waar ook mee gereden kan worden op de demobaan.

Fuso met dubbele cabine en kipperopbouw

Fuso toont een Canter 3C13 met dubbele cabine en een kipperopbouw. De Fuso Canter is leverbaar in een groot aantal uitvoeringen van 3,5 ton tot 8,5 ton. De aandrijving is zowel als 4×2 en als 4×4 leverbaar. De Canter heeft een bijzonder kleine draaicirkel en is leverbaar in een extra smalle uitvoering voor in de binnensteden. Bijzonder is de Duonic, geautomatiseerde transmissie met dubbele koppeling in de Fuso Canter.

Terreinbeul van Unimog

Unimog komt met een 530 model, een permanent vierwielaangedreven voertuig met portaalassen met zowel langs- als dwarssperren. Dankzij de vanuit het voertuig regelbare bandenspanning is deze Unimog een vrijwel onoverwinnelijke terreinbeul. Unimog levert een groot aantal specificaties met onder meer PTO’s en aftakassen.

Meer nieuws uit de Bouwtransport-branche

Reageer op dit artikel