nieuws

Doosan DX255LC-5 mag bij Fiers blijven na huurperiode

Branche

Loonbedrijf Fiers in Luyksgestel zag zich door een last minute opdracht gedwongen snel een machine bij te huren. Dat werd een Doosan DX255LC-5, voor Fiers de eerste kennismaking met een graafmachine van dit merk. Die beviel zo goed, dat de Doosan mocht blijven.

Doosan DX255LC-5 mag bij Fiers blijven na huurperiode

De Doosan DX255LC-5 vormde een broodnodige versterking voor Fiers. ‘Voor een vaste opdrachtgever moesten we door omstandigheden op hele korte termijn een aantal werken uit gaan voeren. Ons machinepark was echter al weken vooruit strak ingepland.’

Tevreden over prestaties van de Doosan DX 255LC-5

Loonbedrijf Fiers in Luyksgestel zag zich door een last minute opdracht gedwongen snel een machine bij te huren. Dat werd een Doosan DX255LC-5, voor Fiers de de eerste kennismaking met een graafmachine van dit merk. Die beviel zo goed, dat de Doosan mocht blijven. Doosan-importeur Staad bood uitkomst, zegt Jasper Fiers. ‘We zijn op donderdag naar Staad gegaan en op maandag was deze nieuwe DX 255LC-5 beschikbaar. Onze opdrachtgever was tevreden over onze werkzaamheden en wij over de prestaties van de Doosan DX255LC-5.  Vanuit de opdrachtgever kregen we al snel meer werk in het vooruitzicht gesteld. Daarom hebben we besloten om de Doosan DX255LC-5 per direct over te nemen. Inmiddels huren we via Staad al weer een andere machine, dus de eerste kennismaking is prima bevallen.’

De Doosan DX255LC-5 heeft een eigen gewicht van 25,5 ton. Hij wordt aangedreven door een 190 pk sterke Doosan-dieselmotor, met commonrail-inspuiting en een turbo. Een roetfilter is niet nodig; de motor voldoet aan de Stage IV-emissienormen met een SCR-kat en DOC-kat.

Tweedelige giek

De machine heeft een tweedelige giek, verstevigde gietstukken en een bakinhoud van 1,49 kuub. In de comfortabele cabine ontbreekt het aan niets: zaken als een pedaal voor rechtuit rijden, een proportioneel pedaal met 2 standen, een verwarmde stoel met luchtvering en geregelde airco behoren tot de uitrusting. Joysticks en schakelaars zijn ingebouwd in de verstelbare bedieningsconsoles.

Meer artikelen over Doosan

Reageer op dit artikel