nieuws

Atlas Copco introduceert ultrastille LED-lichtmast

Branche

Atlas Copco introduceert ultrastille LED-lichtmast

Atlas Copco heeft een nieuwe, ultrastille, dieselaangedreven LED-lichtmast geïntroduceerd voor gebruik in stedelijke en woonomgevingen.

De vernieuwde Atlas Copco HiLight B5+- lichtmast is met bedrijfsgeluidsniveaus van maximum 55 dBA ideaal voor het verlichten van evenementen, tijdelijke openbare verlichting of een grotere zichtbaarheid op bouwlocaties nabij woonomgevingen.

Stilste dieselaangedreven lichtmast van dit moment

‘Dit is de stilste dieselaangedreven lichtmast van dit moment en het is dan ook met recht een gamechanger in de zin van geluidsemissies’, aldus Félix Gómez, voorlichter van de divisie Power and Flow van Atlas Copco over de lichtmasten. ‘Omdat geluidsvervuiling in de openbare ruimte een groeiend probleem is, is de HiLight B5+ een ideale oplossing voor aannemers wanneer ze actief zijn in een woonomgeving.’

Optimale lichtprestaties worden geleverd via de LED-schijnwerpers van de HiLight B5+-lichtmast. Die kunnen een oppervlak van 5,000 m2 bestrijken met een gemiddelde helderheid van 20 lux.

Eenvoudiger onderhoud

Atlas Copco heeft een nieuwe, ultrastille, dieselaangedreven LED-lichtmast geïntroduceerd voor gebruik in stedelijke en woonomgevingen.

De HiLight B5+ zal ook uitgerust kunnen worden met SmartMast. Sensoren zorgen dat de mast bij sterke wind automatisch omlaag komt.

De lichtmast heeft na 600 gebruiksuren volgens Atlas Copco slechts eenvoudig onderhoud nodig. Daarbij is de procedure vereenvoudigd dankzij de brede toegangsdeuren en de logische vormgeving van essentiële interne componenten. Verplaatsing tussen werklocaties is ook eenvoudiger geworden. Dankzij de compacte afmetingen van de lichtmasten kunnen er 22 HiLight B5+- eenheden worden vervoerd op 1 vrachtwagen van 13 meter lengte.

Slimme lichtmast

De HiLight B5+ zal ook uitgerust kunnen worden met SmartMast. Dit omvat intelligente ingebouwde sensoren, die ongunstige omgevingsfactoren als sterke wind waarnemen en die de verticale mast automatisch omlaag bewegen wanneer de veiligheid of stabiliteit in het geding is. Deze is ook zo geprogrammeerd dat eindgebruikers worden gewaarschuwd voor mogelijke obstakels en schokken. Bovendien draagt hij bij aan de stabiliteit bij het installeren van de lichtmast door onregelmatige oppervlakken en vloeren te signaleren, zodat een veilige plaatsing gegarandeerd is.

De SmartMast maakt gebruik van dimbare LED-schijnwerpers, die kunnen worden gebruikt om de helderheid, in de zin van lux, op een werklocatie in te stellen.

Meer nieuws uit de Bouwbranche

Reageer op dit artikel