nieuws

Hogere afzet en prijzen stuwen winst Van Leeuwen Buizen

Branche

Hogere afzet en prijzen stuwen winst Van Leeuwen Buizen

Van Leeuwen Buizen heeft afgelopen jaar de omzet met 12 procent opgevoerd tot 613 miljoen. De leverancier van stalen buizen en buistoepassingen zag de nettowinst vernegenvoudigen tot 6,3 miljoen.

Dat heeft het concern woensdag bekendgemaakt. Van Leeuwen Buizen profiteerde naar eigen zeggen van de aantrekkende vraag in Europa, maar ook van hogere prijsniveaus wereldwijd en van eerder genomen kostenmaatregelen.

De afzet steeg en het bedrijf boekte meer omzet in onder meer de staalconstructiemarkt, maar ook bij de grotere producenten in de agrarische machinebouw en de gespecialiseerde machine- en kranenbouw.

Van Leeuwen Buizen zag de vraag in de energiemarkt herstellen; het niveau van enkele jaren terug is echter nog niet bereikt. Niettemin werd in het energiesegment ”een aanzienlijke verbetering” van de afzet behaald. De bedrijfsactiviteiten van het bedrijf in het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Noord-Amerika nam toe in de tweede helft van het jaar.

‘Er is vertrouwen in de markt en investeringen nemen toe’

“Het afgelopen jaar hebben we ons resultaat aanzienlijk verbeterd”, laat topman Peter Rietberg van Van Leeuwen Buizen weten. “Onze strategische spreiding over diverse marktsegmenten en werelddelen was ook in 2017 van belang. De vooruitzichten voor 2018 zijn positief. Er is vertrouwen in de markt en investeringen nemen toe. De markt waardeert meer en meer de totaalconcepten die we bieden, met naast onze buizen en buismateriaal ook logistieke diensten, opslag, distributie en projectmanagement.”

Reageer op dit artikel