nieuws

Grootste Junttan heimachine in machinepark Boer

Branche

Grootste Junttan heimachine in machinepark Boer

Boer in Meerkerk heeft zijn heimachinepark uitgebreid met een echt zware jongen: de Junttan PMx28, de grootste en zwaarste heimachine die Junttan maakt.

De Junttan heimachine is bij uitstek geschikt voor het echt zware werk. Boer BV heeft al meerdere Junttan PMx-machines draaien, waaronder de PMx20, PMx22 en de PMx24. Daar komt nu de Junttan PMx28 bij, de zwaarste machine uit de Junttan-range. Met het uitgebreide machinepark kan Boer BV nu zowel lichtere als zeer zware heiklussen uitvoeren.

De PMx28 heeft een makelaar met een lengte van 30,25 meter, met een telescopische beweging van 4 meter. Om de transportlengte te verkleinen is de makelaar voorzien van een hydraulisch scharnierpunt. De machine heeft verder hydraulische palendraaiers.

Valgewicht uit te breiden naar 10 ton

De PMx28 is uitgerust met een HHK7/10-AS-1200 hamer. Het valgewicht van 7 ton is uit te breiden naar 10 ton. Met de 7-tons hamer kunnen palen van maximaal 29 meter geheid worden. De Junttan heimachine heeft een demonteerbaar ballastgewicht van 16 ton. Om trillingen te verminderen heeft Boer BV ervoor gekozen om de machine met een pull-downlier uit te voeren.

De Junttan PMx28 voldoet met de krachtige en zuinige Tier4Final-motor aan de zwaarste emissie-wetgeving. Het brandstofverbruik is laag, zegt leverancier Van den Heuvel. Door de valhoogte manueel in te stellen, passen het motortoerental en de pompflow zich automatisch aan. Hierdoor wordt het hydraulische olieverbruik door het hamercircuit verminderd. Dat resulteert dan weer in een tot 20% lager brandstofverbruik. Ook de toevoeging van AdBlue draagt bij aan de vermindering van uitlaatemissies en brandstofverbruik.

Cabine 25 graden draaibaar

Voor maximaal zicht is de cabine 25 graden draaibaar. Naast de 2 standaard camera’s zijn er nog 2 aanvullende gesloten circuit camera’s gemonteerd. De cabine en de machinebediening bieden veel comfort en gebruikersgemak aan de machinist. Voor extra veiligheid en gebruikersvriendelijkheid zijn er twee loopplanken aan de zijkanten van de machine gemonteerd.

Junttan heimachine op afstand uit te lezen

De machine is met de Junttan Remote Connection aangesloten op Junttan Life Online, waarmee machinegegevens op afstand uitgelezen kunnen worden. In geval van een mogelijke storing kan er vanuit de fabriek meegekeken worden naar het probleem. In Junttan Life Online kunnen gebruikers ook machinegerelateerde documentatie bekijken en/of downloaden. Hierbij gaat het om handleidingen, diagrammen en de reserveonderdelencatalogus. Ook kan de gebruiker de servicehistorie van de machine inzien.

In de video hieronder zie je een andere Junttan van Boer, de PMx24, in actie.

Reageer op dit artikel