nieuws

Veiling machinepark Oldenkamp door ontbreken opvolger

Branche

Veiling machinepark Oldenkamp door ontbreken opvolger

Grondverzet- en infrabedrijf Oldenkamp B.V. uit het Brabantse Oss laat zijn inboedel de komende week veilen. Het niet kunnen vinden van een opvolger noodzaakt de eigenaar tot deze stap.

Veilingbedrijf Troostwijk verzorgt de online veiling van het bedrijf. Naast een groot deel van het machinepark gaat ook de resterende inboedel, waaronder een aantal kantoorunits, grotendeels onder de virtuele hamer. Stef Hooijman, veilingmeester: “Het bijna bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd zonder opvolging heeft de directie doen besluiten de activiteiten van het bedrijf geleidelijk te staken. Zoals het CBS eind 2016 al meldde, zorgt het niet kunnen vinden van opvolging binnen of buiten de familiekring bij veel agrarische bedrijven voor problemen. Met name omdat het bedrijf in veel gevallen het pensioen van deze mensen is. Niet alleen bij agrarische bedrijven blijkt dit het geval, zoals de veiling van grondverzet- en infrabedrijf Oldenkamp uitwijst. Troostwijk biedt de helpende hand door het veilen van hun machinepark, waarmee de oude dag alsnog en welverdiend veiliggesteld wordt.”

De veiling is 23 februari van start gegaan en de kijkdag vindt plaats op zaterdag 3 maart. Op deze dag zijn de kavels te bezichtigen in Oss. De veiling sluit op 5 maart.

Modern machinepark met schone motoren

Oldenkamp heeft altijd geïnvesteerd om het bedrijf up to date te houden. In 2016 werd het machinepark nog uitgebreid met een bulldozer CAT D6N. Betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn de belangrijkste kenmerken van de werkwijze van deze bulldozer. Een nieuwe hydraulische graafmachine CAT 349E werd in 2013 in gebruik genomen. Deze machine is voorzien van de nieuwste Cat® C7.1 ACERT™-motor , waarmee hij voldoet aan de strengste milieueisen en met zijn gewicht van circa 60 ton en bereik van bijna 14 meter toch zuiniger is dan de voorgaande series.
Daarnaast kan er geboden worden op een bulldozer CAT D3K uitgebreid met GPS-besturing (van Trimble). Ook Dig Pilot gps-systemen, te gebruiken op meerdere machines, maken deel uit van deze veiling.

Informatie over de veiling en alle veilingitems zijn hier te bekijken.

Reageer op dit artikel