nieuws

Doosan DX10Z is ultracompacte alleskunner

Branche

Staad leverde een Doosan DX10Z aan Reinier van Lith. De ultracompacte machine is een echte alleskunner. Voor Van Lith is het de ideale machine: ‘Perfect in de kleine ruimtes en makkelijk te vervoeren.’

Doosan DX10Z is ultracompacte alleskunner
Reinier van Lith op de Doosan DX10Z.

De Doosan DX10Z kwam vorig jaar op de markt. Bij Staad gaan ze als warme broodjes over de toonbank. ‘In 2017 hebben we er veel van verkocht, en ook in 2018 zijn er alweer diverse orders genoteerd’, aldus Staad.

De Doosan DX10Z is een ultracompacte en makkelijk te vervoeren machine. Met een breedte van 710 mm (met ingetrokken onderstel en aanaardingsblad) kan hij door de meeste standaard deuren. De DX10Z is bestemd voor sloopwerken en landschapsinrichting. Daarnaast is hij geschikt voor alle toepassingen die de prestaties van een stabiele machine met compacte afmetingen vereisen.

Doosan DX10Z biedt goede hefcapaciteiten

De standaard uitrusting met neerklapbare TOPS veiligheidsboog (kantelbescherming volgens ISO 12117 norm) vergemakkelijkt de toegang tot werven binnenin gebouwen. Dankzij zijn hydraulisch bediende onderstel met variabele spoorbreedte heeft de DX10Z een steunbreedte op de grond van 1.100 mm in uitgeschoven stand. Dat garandeert een goede stabiliteit. Daardoor heeft de machine ook uitstekende hefcapaciteiten voor een graafmachine van dit formaat. Dit in combinatie met een maximum graafdiepte van 1,82 m en een totaalgewicht van 1.176 kg (graafkracht op de bak: 8,3 kN – opbreekkracht op de graafarm (ISO): 5,6 kN).

De DX10Z beschikt over een werkuitrusting waar de giekcilinder bovenop de giek geplaatst is, beschut tegen stoten. De slangen van het hydraulische hulpcircuit zitten binnenin de giek. Ze lopen dus geen risico op beschadiging tijdens graaf- of hefwerken. De DX10Z wordt aangedreven door een Kubota D722 motor, goed voor  9,9 pk.

Reageer op dit artikel