nieuws

Tweede Hyundai HX voor Aannemersbedrijf Engel B.V.

Branche

Aannemersbedrijf Engel B.V. heeft een tweede Hyundai HX aangeschaft. Waar van der Spek in 2016 al een HX260L kon afleveren, werd nu een Hyundai HX220L bij Engen bezorgd.

Tweede Hyundai HX voor Aannemersbedrijf Engel B.V.

De door Van der Spek geleverde Hyundai HX220L wordt aangedreven door een Tier IV final Cummins 6-cilinder motor. Die levert 185 pk en voldoet aan de jongste emissie-eisen zonder roetfilter. Het uitlaatgas wordt nabehandeld door de DOC-katalysator en AdBlue-injectie.

De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening. Daarbij zijn via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken in te stellen en op te slaan.

Hyundai HX220L standaard rijk uitgerust

Hyundai HX220L

Aannemersbedrijf Engel B.V. is al sinds 1965 gespecialiseerd in alle voorkomende werkzaamheden van grondverzet, bestratingen, rioleringen en sloopwerken.

Middels de 8” display kan de machinist snel diverse instellingen kiezen. De luxe en verwarmde stoel is op vele standen in te stellen en de meeverende armleuningen zijn onafhankelijk van de stoel in hoogte te verstellen. Het handsfree telefoonsysteem is geïntegreerd in de MP3-radio.

Verder is voorzien in startbeveiliging, key-less starten en de cabine is uitgerust met led-werklampen en een opklapbare treeplank. Via een inlog op de HiMate website is de machine 5 jaar lang gratis op afstand te volgen en te monitoren.

Standaard is de nieuwe HX-serie in Nederland voorzien van het AAVM 4-camerasysteem.  De 4 camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor 4 verschillende beelden. Ook kan een bovenaanzicht van de machine gegenereerd worden. Het camerasysteem wordt gecombineerd met MOD (Moving Object Detection). Dat herkent automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Reageer op dit artikel