nieuws

CECE focust meer op digitale revolutie in bouw

Branche

Onder de nieuwe president Enrico Prandini gaat de Commissie voor Europese machinebouwers CECE nog meer focussen op de ontwikkeling van digitale technieken in de bouwsector. CECE start met een digital construction seminar, tijdens de European Industry Day op 22 februari.

CECE focust meer op digitale revolutie in bouw
Enrico Prandini (links) volgt Bernd Holz (rechts) op als president van CECE.

CECE stelt dat de digitale revolutie in de bouw ook de machinebranche voor uitdagingen stelt. De machines van morgen moeten kunnen voldoen aan de eisen die de bouw van morgen stelt. Volop technische uitdagingen dus voor fabrikanten, die meer en meer ‘slimme’ machines moeten ontwikkelen. Maar hetzelfde geldt voor de machinisten van morgen, die moeten kunnen werken in een grotendeels gedigitaliseerde omgeving.

Uniformiteit binnen Europa is nodig

Daarom wil de belangenbehartiger in dialoog met overheden, maar ook met andere spelers in de bouwbranche. Enerzijds wil Prandini voorkomen dat overheden  – lees: Brussel – komt met onnodig complexe wetgeving op gebied van intelligente machines. En tegelijkertijd is behoefte aan uniformiteit in de branche, en moet het kennisniveau omhoog.

De eerste stap is het digital construction seminar op de European Industry Day, dat samen met de industrie georganiseerd wordt. Samenwerking in de keten is daarnaast het thema van het CECE Congress, dat in oktober in Rome plaatsheeft.

Bekijk hieronder een interview met Prandini (toen nog Vice President) tijdens de CECE Summit 2017.

Reageer op dit artikel