nieuws

Spierings presenteert hybride mobiele hijskraan

Branche

Mobiele hijskraanfabrikant Spierings Mobile Cranes in Oss heeft onder grote belangstelling van de internationale kraanwereld de eerste hybride mobiele hijskraan ter wereld getoond. Tijdens de SpieringsSummit werd dit nieuwe type hijskraan spectaculair gepresenteerd.

Spierings presenteert hybride mobiele hijskraan

De Spierings-fabriek in Oss vormde het decor voor de productpresentatie van de SK487-AT3 City Boy. De show, die in een speciaal gebouwd buitentheater plaatsvond, begon met een korte speelfilm waarin het verhaal van het bedrijf Spierings werd verteld. In het slot van de film wordt de SK487-AT3 City Boy tot leven gebracht. De film werd opgevolgd door een spectaculaire lichtshow waarna de ‘Çity Boy’ door het decor naar de voorgrond werd gereden en zichzelf volledig automatisch ontvouwde.

Lees verder onder de video

Hybride mobiele hijskraan voor stedelijke omgeving

Mobiele hijskraanfabrikant Spierings Mobile Cranes in Oss heeft onder grote belangstelling van de internationale kraanwereld de eerste hybride mobiele hijskraan ter wereld getoond. Tijdens de SpieringsSummit werd dit nieuwe type hijskraan spectaculair gepresenteerd.

De City Boy is gebouwd op een compacte 3-assige onderwagen van slechts 2,5 meter breed.

De eerste hybride mobiele hijskraan is speciaal ontwikkeld door Spierings voor een stedelijke omgeving waarin milieueisen steeds hoger en werkruimtes steeds beperkter worden. De onderwagen wordt elektrisch aangedreven en is voorzien van een Lithium-ion accu pakket. Hierdoor kan de kraan moeiteloos naar de plaats van bestemming rijden, zonder gebruik te maken van een verbrandingsmotor.

Op de hijslocatie kan de kraan aan het netstroom worden aangesloten. Op deze manier kan hij volledig emissievrij werken en wordt het geluid tot een minimum beperkt. Als er geen stroom aanwezig is, kan de City Boy enkele uren enkel op zijn eigen accupakket hijsen.

Voor het rijden op de snelweg heeft de kraan een kleine dieselmotor om 80 kilometer per uur te kunnen halen. Remenergie wordt weer opgeslagen in de accu. Ook wegrijden uit stilstand kan hij op de accu.

De hybride uitrusting is niet ten koste gegaan van de capaciteit van de kraan. De toren kan tot 30 meter hoogte uitschuiven en de giek bereikt een lengte van 40 meter, waar hij een hijscapaciteit van 1,7 ton op de punt haalt.

3-assige onderwagen

De hybride mobiele hijskraan is gebouwd op een compacte 3-assige onderwagen van slechts 2,5 meter breed. Daardoor kan de City Boy beter manoeuvreren op smalle wegen en in drukke steden. Die ruimtebesparing is onder meer mogelijk gemaakt door gebruik te maken van een multifunctionele cabine. Deze 3-in-1-cabine fungeert zowel als truckcabine, kraancabine en liftcabine om langs de toren omhoog te gaan naar de gewenste werkhoogte.

Leo Spierings verkoopt aandeel in bedrijf

Tijdens de feestavond werd bekend gemaakt dat oprichter Leo Spierings zijn 100% aandeel in de Spierings Group verkocht heeft aan zijn neef Koos Spierings, de commercieel directeur. Daarnaast werd Leo Spierings benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Reageer op dit artikel