nieuws

Van der Spek levert Fuchs MHL350F aan Van Dalen

Branche

Van der Spek Vianen leverde een nieuwe Fuchs MHL350F aan Van Dalen Metal Recycling & Trading in Moerdijk. Hij vervangt een MHL350D, en is de eerste van twee nieuwe machines die Van Dalen bestelde bij Van der Spek. Binnenkort wordt nog een speciale MHL360F afgeleverd.

Van der Spek levert Fuchs MHL350F aan Van Dalen

De nieuwe Fuchs MHL350F overslagmachine voor Van Dalen heeft hetzelfde bereik als de MHL350D die hij aflost. ‘Maar daar houdt de gelijkenis op. De MHL350F is een compleet nieuwe machine’, aldus leverancier Van der Spek.

De Tier 4 Final-krachtbron is een Deutz TCD 61. L6. De zespitter levert 160 kW. De motor maakt gebruik van AdBlue. Actief regenereren van het roetfilter is niet meer nodig, dat scheelt brandstof. De hydraulisch aangedreven koelfans hebben een omkeerfunctie, om de koeler schoon te blazen. Cycloon voorfilters zorgen dat de luchtfilters langer meegaan.

Bereik van dik 17,5 meter voor Fuchs MHL350F

De Fuchs MHL350F heeft een bereik van 16 meter. Dit wordt bereikt met de giek van 8,5 meter en een 7,2 meter lepelsteel. Dat bereik wordt gemeten vanaf hart draaikrans tot hart pen lepelsteel. Het bereik met grijper is dus ruim 17,5 meter.

Door deze giekconfiguratie en de plaatsing hiervan op de machine kunnen probleemloos verticaal opgestelde 40-ft containers geladen worden. Het leidingwerk op de giek en lepelsteel is in staal uitgevoerd. Dat zorgt voor optimale olieflow en minimaliseert verlies door weerstand.

Nieuwe Fox-cabine

Zoals we gewend zijn van Fuchs, is ook de MHL350F voorzien van een fors loopbordes. Vanaf hier is al het dagelijks onderhoud uit te voeren, inclusief brandstof en AdBlue tanken. De nieuwe Fox-cabine heeft een schuifdeur voor makkelijker in- en uitstappen. De naar voren opgestelde voorruit biedt een beter zicht op het werk. Met de hydraulische hoogteverstelling is een zichthoogte van 5,6 meter mogelijk.

De machinist beschikt over een royaal instelbare stoel, een groot touchscreen display en de veelgebruikte functies zijn binnen handbereik. Een extra grote airco houdt de cabine koel, ondanks het vele glas. Joystickbesturing zorgt voor extra ruimte. De camera’s achter en rechts op de machine zijn standaard, net als de ledverlichting.

Foto's

Reageer op dit artikel