nieuws

Lichtgewicht Junttan PMx20 voor het zwaardere heiwerk

Branche

Ter uitbreiding van het machinepark heeft Boer BV een nieuwe Junttan PMx20 aangeschaft. De machine is uitgerust met een Junttan HHK4/5AS-1200 hamer. De nieuwe PMx20 is de lichtste machine uit de PMx-serie van Junttan. Een lichtgewicht constructie, maar wel robuust en met de capaciteit voor het zwaardere heiwerk.

Lichtgewicht Junttan PMx20 voor het zwaardere heiwerk

De Junttan PMx20 van Boer is voorzien van een krachtige Cummins Tier 4 Final motor, waarmee Boer volledig voldoet aan de huidige en toekomstige eisen op het gebied van emissie. De machine is verder uitgerust met een 5-tons Junttan hamer uit de HHK-serie. De hamer kan zowel als 4 tons of als 5-tons ingezet worden.

Makelaarverlenging

Er is gekozen om een makelaarverlenging toe te passen, waardoor er palen met een maximale lengte van 20 meter verwerkt kunnen worden. Zoals bij alle Junttan machines is ook deze machine uitgerust met een 4 meter telescopisch uitschuifbare makelaar met hydraulische palendraaiers.

Junttan PMx20 snel inzetbaar

Door het lichtere gewicht (56 ton) en de compacte omvang is de machine gemakkelijk te transporteren. Junttans zelfoprichtende makelaar en de vele geavanceerde technische functies maken de machine snel inzetbaar. Het lage zwaartepunt van de machine maakt de PMx20 uitzonderlijk stabiel, zegt leverancier Van den Heuvel.

Voor extra veiligheid en comfort voor de machinist zijn extra loopplanken langs de machine aangebracht en zijn er twee extra camera’s geplaatst voor beter zicht op het werk.

Machinegegevens op afstand uitlezen

Op de machine is het Junttan Piling managementsysteem geïnstalleerd, waarmee de machinegegevens op afstand uitgelezen kunnen worden. In geval van een mogelijke storing kan er vanuit de fabriek meegekeken worden naar het probleem en kan de storing sneller verholpen worden.

  • Gemiddeld bedrijfsgewicht: 56.000 kg (met contragewicht en hamer)
  • Makelaar capaciteit: 13.000 kg (paal + heihamer)
  • Makelaar lengte: 21 meter (13,8 + 4,2 + 3 meter), telescopische beweging 4 meter
  • Max paal lengte: 20 meter
Reageer op dit artikel