nieuws

Komatsu PC390HRD-11 supersloper met 26 meter bereik

Branche

Lagemaat Sloopwerken in Heerde heeft een voor Europa unieke Komatsu in gebruik genomen. De In Engeland ontwikkelde Komatsu PC390HRD-11 is een 45-60-tons sloopmachine met een gigantisch bereik van 26 meter hoogte.

Komatsu PC390HRD-11 supersloper met 26 meter bereik

De Komatsu PC390HRD-11 (High Reach Demolition) is een ware supersloper. In combinatie met een verwisselbaar tussenstuk zijn 6 verschillende giekvariaties mogelijk. Voor uitrustingsstukken tot 4 ton zijn pinhoogtes van 9,7, 12,6, 12,7 en 15,5 meter mogelijk. Bij een uitrustingsstuk van 3.350 kg is dat 23 meter. Bij 2,5 ton is de pinhoogte 26 meter.

Komatsu PC390HRD-11 royaal uitgerust

De Komatsu PC390HRD-11 is uitgerust met een nieuwe werkbereikindicator, toolcontrol en heeft een 360˚ werkgebied. Om transport te vergemakkelijken, kan de machine zijn eigen equipment zelfstandig hijsen, waaronder de lange giek,

Machinist Teun Lagemaat nam de bij Komatsu UK ontwikkelde machine in ontvangst. Hij kon op het werk in Wezep meteen aan de sloop met de 15,5 meter giek. De drie verdiepingen van het gebouw waren binnen afzienbare tijd gesloopt. ‘De machine is in deze uitvoering sterk, snel en compact. Dat komt de capaciteit enorm ten goede’, aldus Lagemaat.

Oilquick snelwisselsysteem

De nieuwe kraan van Lagemaat werd, net als zijn vorige Komatsu HRD-machine, voorzien van het Oilquick snelwisselsysteem. Verder werd er door importeur Bia Benelux een sproei-installatie, Groeneveld automatische vetsmering en een overdruksysteem van Freshfilter gemonteerd.

Reageer op dit artikel