nieuws

Heijmans bouwt energieopwekkende geluidsschermen

Branche

Heijmans gaat energieopwekkende geluidsschermen bouwen. Financiële details over het project, dat de naam Solar Highways heeft, zijn niet bekend.

Heijmans bouwt energieopwekkende geluidsschermen

De energieopwekkende geluidsschermen komen ter hoogte van de A50 bij Uden. Over een totale lengte van 2 kilometer gaat Heijmans geluidsschermen plaatsen. 400 meter daarvan bestaat uit de energieopwekkende schermen. Het geluidsscherm wordt 5 meter hoog, waarvan de bovenste 4 meter aan weerszijden zonnecellen bevatten. Doordat de zonnecellen geïntegreerd zijn in de glazen geluidsschermen zijn ze vandalismebestendig.

Voor 40 tot 60 huishoudens

Begin 2018 starten de werkzaamheden, waarna de energieopwekkende geluidsschermen aan het einde van het jaar op het elektriciteitsnetwerk aangesloten zijn. De schermen wekken voldoende energie op om veertig tot zestig huishoudens van elektriciteit te voorzien.

Reageer op dit artikel