nieuws

Volvo betonmixer met 43 ton GVW voor BCK

Branche

Betonmortel Centrale Koudekerk (BCK) heeft een Volvo FMX betonmixer aangekocht. Er is specifiek gekozen voor een vierasser met een korte draaicirkel voor het leveren van betonmortel in (binnen)stedelijk gebied.

Volvo betonmixer met 43 ton GVW voor BCK

Bij de configuratie van de Volvo FMX betonmixer heeft BCK ingestoken op functionaliteit. Het resultaat is een bijzonder sterke bouwtruck met een technisch GVW van 43 ton (wettelijk 39 ton) en een motorvermogen van 410 pk. De 10-kuubs Stetter-mixer werd opgebouwd door Boogert Service in Nieuwerkerk. De truck is geleverd door Volvo Group Truck Center Alphen aan den Rijn,

Assen van Volvo FMX betonmixer volledig uitgenut

‘We hebben gekozen voor functionaliteit met bewezen technieken’, zegt directeur Jan Willem Lahuis over de Volvo FMX 8×4. ‘De paraboolgeveerde 20 tons-voorassen en het 23-tons tandemstel verdelen het gewicht optimaal over het hele chassis. De assen kunnen volledig worden uitgenut. Het hoge chassis, de korte wielbasis en twee gestuurde voorassen zijn uitermate geschikt voor werk in de binnenstad. Maar ze komen ook tot hun recht op onverharde ondergrond.’

De Volvo FMX betonmixer is uitgerust met Volvo I-Shift met Construction-software. Dat helpt de chauffeur makkelijker manoeuvreren bij lage snelheid.

Volvo favoriet bij de chauffeurs

De nieuw aangeschafte Volvo FMX wordt toegevoegd aan BCK’s wagenpark van achttien eenheden. Dat wagenpark bestaat uit vier- en vijfassige betonmixers en diverse trekker-trailercombinaties.’We hebben bijzonder goede ervaringen met Volvo Trucks’, aldus Lahuis. ‘Het is een betrouwbaar en solide merk gebleken, dat bovendien favoriet is bij onze chauffeurs. De Volvo FMX is een echt werkvoertuig, met een robuuste uitstraling die goed past bij ons type bedrijf.’

Goed geëquipeerd uit de crisis gekomen

BCK heeft in de afgelopen jaren het wagenpark volledig vernieuwd. Lahuis: ‘Deze investeringen hebben ertoe geleid dat we goed geëquipeerd uit de crisis zijn gekomen. De bouwbranche krabbelt snel op. Er wordt niet meer alleen op prijs gekocht, ook kwaliteit en service worden steeds belangrijker. Als zelfstandige betonmortelproducent zijn we slagvaardig en kunnen we snel anticiperen op de vraag van de klant, met name in het klein- en middensegment.’

‘Ons moderne materieel, uitsluitend uitgerust met Euro 5- of Euro 6-motoren, laat bovendien zien dat we vertrouwen in de toekomst hebben. Komend jaar verwachten we weer minimaal de volumes te halen van vóór de crisis.’

Foto's

Reageer op dit artikel