nieuws

Volvo FM bakwagens met Hiab kraan voor Koelewijn

Branche

Koelewijn Bronbemalingen BV in Bunschoten investeerde in twee nieuwe Volvo FM 460 6×2-bakwagens met HIAB laadkranen. De trucks werden geleverd door Harbers Trucks in Barneveld en zijn de eerste Volvo-trucks in het wagenpark van Koelewijn.

Volvo FM bakwagens met Hiab kraan voor Koelewijn

De Volvo FM bakwagens worden door Koelewijn Bronbemalingen ingezet voor het laden en lossen van boorequipment, pompen, aggregaten en andere bemaling- en boorappendages. Aan de kraan kan een knijpbak gekoppeld worden om het zand, dat bij het boren uit de bodem wordt gehaald, uit de wateropvangbakken te scheppen.

Directeur Jouke Koelewijn: ‘Van oudsher is bronbemaling onze core business. Bronboringen zijn daar als vanzelf uit voortgevloeid. Met name het boren en installeren van bodemenergiesystemen met warmtewisselaars heeft een vlucht genomen. Inmiddels zijn we een multifunctionele speler met een grote klantenkring door heel Nederland.’

Volvo FM bakwagens met liftbare sleepas

De Volvo FM-bakwagens hebben een 10-tons vooras en zijn voorzien van een elektro-hydraulisch gestuurde, liftbare sleepas. ‘Het is een goede, degelijke constructie’, aldus Koelewijn. ‘Het motorvermogen van 460 pk is erop berekend om ook diepladers met boorinstallaties te kunnen trekken. Die installaties staan op rupsonderstellen en zijn zelfrijdend. Omdat de trucks zelf weinig bewegingen in het veld maken, ging bij de asconfiguratie de meeste aandacht uit naar een zo groot mogelijke efficiency bij het transport over de weg.’

Zo laag mogelijk chassis

Omdat veel van de benodigdheden, zoals leidingen en filters, nog vaak handmatig op de laadbak worden geladen, is gekozen voor een zo laag mogelijk chassis. Ook het comfort en de ruimte in de cabine was een aandachtspunt bij de keuze voor de Volvo FM.

Foto's

Reageer op dit artikel