nieuws

Sennebogen 7700R-SL met 300 ton hijscapaciteit

Branche

Trading Company P. van Adrighem B.V. in Vierpoldersheeft het machinepark uitgebreid met een nieuwe hydraulische rupskraan uit de Crane Line serie van Sennebogen, type 7700R-SL. Dit is het grootste model uit de serie, met een hijscapaciteit van 300 ton.

Sennebogen 7700R-SL met 300 ton hijscapaciteit

De Sennebogen 7700R-SL wordt op zijn eerste project ingezet voor grondverdichting met een 12-tons vibroflot. De combinatie van machinegewicht, de lage bodemdruk en de capaciteit van de kraan ten opzichte van de afmetingen van het bouwproject bepaalden mede de keuze voor de 7700.

Sennebogen 7700R-SL maximaal 300 ton hijscapaciteit

De Sennebogen 7700R-SL is het grootste model uit de serie en bijzonder robuust. Het lage zwaartepunt maakt de kraan veilig en stabiel. De hydraulische rupskraan heeft een hijscapaciteit van maximaal 300 ton. Dankzij het modulaire zelfmontagesysteem is de kraan eenvoudig zelfstandig op te bouwen. Met het compacte design laat hij zich gemakkelijk transporteren.

Op 56 meter vlucht 13,6 ton tillen

Trading Company P. van Adrighem B.V. in Vierpoldersheeft  het machinepark uitgebreid met een nieuwe hydraulische rupskraan uit de Crane Line serie van Sennebogen, type 7700R-SL. Dit is het grootste model uit de serie, met een hijscapaciteit van 300 ton.De kraan is uitgerust met een hoofdgiek van 63,5 meter en een snavel van 3,5 meter. Die snavel heeft een capaciteit van 42 ton. De twee hydraulische hijslieren hebben ieder 140 kN trekkracht (max 200 kN in de onderste laag) en zijn onderhoudsarm. Extra meegeleverd zijn de twee hijsblokken, één 50 tons, 1-schijfs hijsblok met een enkele haak en een 150 tons, 5-schijfs hijsblok met dubbele haak. In deze configuratie kan de kraan op 56 meter vlucht 13,6 ton tillen.

Maximale ballast van 135 ton

De breedspooronderwagen heeft een spoorbreedte van 6.800 mm, 1.200 mm tracks en beschikt over een krachtige 200 tons aandrijving van de rupsketting. Op de Sennebogen 7700 zijn drie ballastconfiguraties mogelijk: 85 ton, 105 ton en 135 ton. De kraan van van Adrighem is uitgerust met de maximale ballast van 135 ton , maar kan ook in de twee lichtere configuraties opgezet worden, waarmee op transport bespaard kan worden. De montage van het contragewicht kan door middel van een hydraulisch systeem door de kraan zelfstandig uitgevoerd worden.

De MaxCab biedt veel comfort en veiligheid aan de machinist. De cabine is 20° kantelbaar naar achteren voor een beter zicht op het werk en een ergonomische werkhouding. Ook de drie camera’s maken het werken met de kraan overzichtelijker. De dakruit is voorzien van pantserglas en rondom de cabine zijn looproosters geplaatst.

De machine is geleverd door Van den Heuvel Cranes & Services B.V. in Werkendam, officieel distributeur van de Sennebogen Crane Line in Nederland.

 

Reageer op dit artikel