nieuws

Rupsmobiele Terex Ecotec TTS620 trommelzeef kan in elk terrein draaien

Branche

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Terex Ecotec TTS620 rupsmobiele trommelzeef geleverd aan Loonbedrijf van Etten B.V. De machine, met 3.300 mm lange rupsen en een gewicht van circa 22 ton, kan in zijn geheel 300 mm hydraulisch in hoogte worden versteld. Daardoor kan de Terex ook in moeilijk begaanbaar terrein worden opgesteld.

Rupsmobiele Terex Ecotec TTS620 trommelzeef kan in elk terrein draaien

Het hart van de nieuwe Terex TTS620 is een 5.500 mm lange trommel met een diameter van 2.000 mm. ‘De trommel is qua maat- en uitvoering gelijk aan de Doppstadt SM620. Trommels van deze machine kunnen dus zonder aanpassingen geplaatst worden’, zegt leverancier Van der Spek. De trommel is van beide zijden goed toegankelijk doordat de zijkanten geheel kunnen worden weggeklapt. Op de trommel is een borstel gemonteerd met een diameter van 700 mm, deze is hydraulisch verstelbaar.

Beladen met laadschop, graafmachine of overslagmachine

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Terex Ecotec TTS620 rupsmobiele trommelzeef geleverd aan Loonbedrijf van Etten B.V.De bunker heeft een inhoud van 5.5 kuub en een lengte van 4.000 mm. Hij is ontworpen om makkelijk beladen te worden met een laadschop, graaf- of overslagmachine. De band van 1.200 mm breed kan zowel handmatig- als automatisch worden aangestuurd, waarbij de trommelbelasting zorgt voor de aansturing van de bandsnelheid. ‘Alle transportbanden zijn modulair ontworpen zodat ze eenvoudig toegankelijk zijn voor onderhoud en reparatie’, voegt Van der Spek toe.

De verzamelband onder de trommel is 1.400 mm breed; de afgezeefde fractie kan hiermee snel en met grote capaciteiten kan worden afgevoerd. De zij-afvoerband heeft een breedte van 1.000 mm en kan tot een hoogte van 3.200 mm afwerpen zodat een grote voorraad kan worden opgebouwd. De overmaat wordt via een 1.200 mm brede afvoerband afgevoerd die tot een hoogte van 3.430 mm kan opwerken.

Omkeervan is standaard

Voor de aandrijving is een Perkins 4.4 constantspeedmotor gemonteerd. Het maximum toerental bedraagt 1.800 tpm. Dat spaart brandstof en zorgt voor een laag geluidsniveau. Voor het werken in stoffige omstandigheden is de machine standaard voorzien van een omkeervan. De motorunit kan voor onderhoudswerkzaamheden naar de zijkant hydraulisch worden uitgeklapt.

Reageer op dit artikel