nieuws

Nieuwe Junttan PMx22 voor Speerstra’s Heibedrijf

Branche

Speerstra ́s heibedrijf BV in Dronten heeft via Van den Heuvel Handel & Techniek BV in Werkendam een nieuwe Junttan PMx22 geleverd gekregen. De machine is uitgerust met een Junttan heihamer HHK5/6AS-1200.

Nieuwe Junttan PMx22 voor Speerstra’s Heibedrijf

De PMx22 is uitgerust met een Tier 4 final/Stage IV motor, waarmee Speerstra voldoet aan de huidige en toekomstige strenge regelgeving op het gebied van emissie en milieu.
De PMx22 van Speerstra heeft, net als bij alle Junttan machines, een 4 meter telescopisch uitschuifbare makelaar met hydraulische palendraaiers.

De machine is door leverancier Van den Heuvel uitgerust met een nieuwe Junttan heihamer, type HHK5/6AS-1200, met een valgewicht van 5 ton dat naar 6 ton te verzwaren is. De hamer is geluidgedempt en versneld en is voorzien van verlengde geleideklauwen. De maximale paallengte is ca. 22 meter.

Zelfoprichtende makelaar

Door de zelfoprichtende makelaar en de vele technische functies is de machine zeer snel operationeel. De PMx is uitzonderlijk stabiel en veilig onder alle werkomstandigheden, mede door het robuuste ontwerp en het lage zwaartepunt. Voor extra gebruikersgemak en veiligheid zijn aan de zijkanten van de machine extra loopplanken gemaakt en is er een extra camera op de cabine geïnstalleerd. Door het lage transportgewicht en doordat de makelaar niet geknikt hoeft te worden is het vervoer van de machine ook zeer praktisch.

Junttan Life Online

De machine is aangesloten op Junttan Life Online. Een online platform waar Junttan-gebruikers alle machinegerelateerde documentatie kunnen bekijken en/of downloaden, zoals handleidingen, diagrammen, de reserveonderdelencatalogus en de servicehistorie van de machine. Met Junttan Life kunnen problemen sneller geanalyseerd en opgelost worden en kunnen instellingen op afstand geoptimaliseerd worden. Optioneel in Junttan Life is het Piling Management System, waarmee de heiprojecten en de palen van tevoren ingepland kunnen worden en waar de gegevens na het heien gerapporteerd worden.

Junttan heimachineSpecificaties PMx22:

 • Gemiddeld bedrijfsgewicht: 65.400 kg (met contragewicht en hamer)
 • Makelaar capaciteit: 16 000 kg (paal + heihamer)
 • Makelaar lengte: 23,4 meter, telescopische beweging 4 meter
 • Max paal lengte: 22 meter (met 5 tons valgewicht)
 • Hamer: HHK5AS-1200
 • Valgewicht: 5 ton, uit te breiden naar 6 ton
 • Motor: Cummins QSB 6.7, Tier4 Final/Stage IV
 • Motorvermogen: 225 kW
 • Capaciteit hamerlier: 12.000 kg
 • Capaciteit paallier: 10.000 kg
 • Onderwagen lengte: 5.100 mm
 • Onderwagen breedte: 3.200 – 4.700 mm
 • Rupsplaten: 1000 mm breed, gedeeltelijk gevuld met strippen en voorzien van langere rupsgeleiders
 • Transportafmetingen: 20.000 x 3.200 x 3.745 mm
Reageer op dit artikel