artikel

Spoormonteur ernstig gewond na aanrijding met krol bij Coevorden

Branche

Bij werkzaamheden aan het spoor in Coevorden is afgelopen weekend een 23-jarige monteur zwaar gewond geraakt als gevolg van een aanrijding met een krol. Hij is met spoed geopereerd, maar houdt blijvend letsel over aan het ongeluk.

Spoormonteur ernstig gewond na aanrijding met krol bij Coevorden

ProRail en hoofdaannemer BAM reageren geschrokken en doen gezamenlijk onderzoek naar de toedracht. ‘Daarbij wordt ook gekeken of er maatregelen mogelijk zijn om soortgelijke ongelukken in de toekomst te voorkomen’, zegt een woordvoerder van ProRail tegen Cobouw.

Monteur was betrokken bij het opbreken van vrijgekomen sporen

Station Coevorden is een van de stations waar ProRail deze zomer aan het werk is. Het station was een keerpunt voor goederentreinen, maar inmiddels is een spoorboog gebouwd waardoor de treinen rechtstreeks naar het bedrijventerrein Europark kunnen rijden.

De monteur was betrokken bij het opbreken van de vrijgekomen sporen. Ook waren er werkzaamheden aan de bovenleiding. De gemeente is van plan het gebied opnieuw in te richten.

Reageer op dit artikel