artikel

Mammoet wereldwijd de grootste in zwaar transport

Branche

Met 3150 aslijnen voor platformwagens en 4365 voor trailers is Mammoet op de eerste plek terechtgekomen van de ranglijst van 50 grootste transporteurs. Het tijdschrift International Cranes and Specialized Transport stelt deze lijst samen.

Mammoet wereldwijd de grootste in zwaar transport

Mammoet voert ook al de IC50 aan, de ranglijst van bedrijven met de meeste kraancapaciteit. Net als de Transport 50 Index, die de Rotterdamse firma sinds deze week aanvoert, wordt die lijst elk jaar  geactualiseerd.

De omvang van de vloot is voor Mammoet geen doel op zich

Operationeel directeur Jan Kleijn van Mammoet is blij met de notering, maar wijst er in een verklaring op dat betrouwbaar, veilig en efficiënt transport voor hem voorop staan, meldt Cobouw.

‘Onze investeringen zijn erop gericht om snel en soepel professionals en materieel te kunnen mobiliseren, waar ook ter wereld. En die operaties moeten zo nodig ook snel kunnen worden opgeschaald.  De omvang van onze vloot en onze werven wereldwijd zijn een uitvloeisel van die filosofie, geen doel op zich.’

Eigen innovatieprogramma

Ook het eigen innovatieprogramma is er volgens Kleijn op gericht om de klanten in de zware industrie soepel te kunnen bedienen. Zo ontwikkelde Mammoet een speciale adapter voor de platformwagens of SPMT’s, die zorgt voor meer stabiliteit bij complexe transporten.

Een andere recente innovatie is de trailer power assist die twee keer zoveel trekkracht kan leveren zonder de noodzaak om eerst extra ballast te installeren.

Meer berichten over Mammoet:

Reageer op dit artikel