artikel

Gww-aannemer Van Gelder boekt recordomzet mede dankzij woningmarkt

Branche

Gww-aannemer Van Gelder boekt recordomzet mede dankzij woningmarkt

Van Gelder heeft over 2017 een recordomzet in de boeken geschreven. De gww-aannemer boekte 345 miljoen aan bedrijfsopbrengsten, een stijging van net geen 5 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Ook het operationele resultaat nam toe, van 11,1 miljoen naar 11,6 miljoen. Het nettoresultaat kwam uit op 8,3 miljoen, acht ton meer dan in 2016.

“De markt is beslist niet minder geweest dan de jaren ervoor en de noodzaak om te investeren in infrastructuur is merkbaar”, aldus directievoorzitter Gert Veenhof van Van Gelder Groep in een toelichting op de cijfers. “De verwachting dat de prijsstelling in opwaartse zin mee zou gaan is in 2017 helaas nog niet uitgekomen. Als Van Gelder zijn we echter alleszins tevreden over het behaalde resultaat in het afgelopen jaar.”

Vraag naar woningen levert ook infrabouwers werk op

Van Gelder zag de vraag naar woningen vorig jaar “enorm” toenemen. Dat leverde de infrabouwer meer werk op. Ook op de markt van de infratechniek ziet het concern beweging. Zorgen zijn er echter over het tekort aan technisch geschoold personeel. “Dat remt de mogelijkheden in de realisatiefase. Ook onze opdrachtgevers kunnen de toename aan werk soms niet aan vanwege de toegenomen vraag door de economische groei”, aldus het bedrijf.

Zelf investeerde Van Gelder in 2017 volop. Zo werd in Tiel samen met partners “één van de meest duurzame asfaltinstallaties van Nederland gebouwd”. De gww-bouwer denkt op het gebied van duurzaamheid en hergebruik van asfalt “een voorsprong in de asfaltmarkt.”

Hogere orderboek stevige basis voor opnieuw een goed jaar

Topman Veenhof verwacht dit jaar opnieuw goed te draaien. “De vooruitzichten in totaliteit zijn goed te noemen. De werkvoorraad is uitstekend en bedraagt 321 miljoen, tegen 281 miljoen een jaar eerder. Daarmee is een stevige basis gelegd voor het komende jaar en verwachten we een omzet die zich op het niveau zal bevinden van het jaar 2017. Het te verwachten rendement zal in lijn liggen met de resultaten van de voorgaande jaren.”

Bron: Cobouw

Reageer op dit artikel