artikel

Managers nemen Dehaco en Demto over

Branche

Frank Berbée heeft zijn bedrijven Dehaco en Demto verkocht aan het zittende management. Beide bedrijven gaan zelfstandig verder onder de vlag van de Dehaco Groep.

Managers nemen Dehaco en Demto over
De oude en nieuwe aandeelhouder op één foto. Bovenste rij, van links naar rechts: Mark Berbée, Hans Berbée en Arnold Horden. Onderste rij van links naar rechts: Jeroen Korporaal, Martijn van Duyvenvoorde, Frank Berbée en Arno Schermers.

Beide bedrijven zijn de afgelopen jaren steeds meer naar elkaar toegegroeid. Dehaco profileert zichzelf als totaalleverancier voor de sloop-, recycling- en asbestsaneringsbranche in de Benelux. Demto is fabrikant van innovatieve machines en producten in de sloop- en renovatiebranche.

Dehaco is een snelle groeier

Dehaco, een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland, is gevestigd in Lisserbroek, Sittard en Werkendam. Demto zit eveneens in Werkendam. Dehaco opende hier dit voorjaar een nieuw magazijn. Hierbij werd er bewust voor gekozen om dicht bij het zusterbedrijf te gaan zitten.

Dehaco en Demto kennen nu zes nieuwe aandeelhouders. Het zestal is al langere tijd werkzaam in de leiding van de bedrijven. Frank Berbée, de grondlegger van het bedrijf, noemt de managementbuy-out daarom ‘een logische keus’.

Karakter familiebedrijf blijft

Bijkomend voordeel is volgens Berbée dat het karakter van het familiebedrijf behouden blijft, omdat zijn beide zonen als aandeelhouder in het bedrijf blijven. Frank Berbée blijft aan het bedrijf verbonden, en gaat zich als ambassadeur richten op verdere expansie in Europa.

De verwachtingen van de overname zijn hooggespannen. De aandeelhouders gaan uit van omzet- en resultaatgroei. ‘De afgelopen jaren hebben wij gebouwd aan het hedendaagse fundament’, zegt algemeen directeur Jeroen Korporaal.

One-stop-shopping

De synergie tussen Demto en Dehaco zal volgens Korporaal zorgen voor een enorme impuls voor de ontwikkelings-, productie- en innovatiekracht: ‘Dehaco voldoet aan de one-stop-shopping-verwachting van haar klantenkring in de Benelux, met name asbestsaneerders en slopers. Wij verkopen, verhuren, keuren, repareren en onderhouden alle benodigde materialen in de branche. Wij zullen bestaande én nieuwe markten verder uitbouwen.’

Opgericht in 1985 en 2004

Dehaco is in 1985 opgericht door Frank Berbée en enkele internationale partners, en geldt inmiddels als marktleider in de Benelux. Het bedrijf begon van Lisserbroek met de verkoop van hydraulische uitrustingsstukken. Later breidde het assortiment uit met asbestsaneringsartikelen en stofbeheersingsapparatuur.

Demto is opgericht in 2004, en is inmiddels een volwaardig productie- en ontwikkelbedrijf.

 

Reageer op dit artikel