Eerste ATN PIAF 1010 rupsmasthoogwerker voor Kamphuis Hoogwerkers

Met de aanschaf van de eerste ATN PIAF 1010 wil Kamphuis Hoogwerkers

zich verder door specialisatie onderscheiden op de hoogwerker-verhuurmarkt. Het is de eerste PIAF 1010 die verhuurd wordt in Nederland.

De ATN PIAF 1010 is een masthoogwerker op een rupsonderstel en is uitgevoerd met een knikarm. Dit maakt deze masthoogwerker uniek in de markt. De hoogwerker is volgens de verhuurder uitermate geschikt om te gebruiken op oneffen terrein en heeft een reikwijdte van 3,46 meter. “Waar een masthoogwerker op wielen op oneffen terrein vast loopt, blijft deze machine inzetbaar”, aldus Kamphuis.

De PIAF 1010 heeft een werkhoogte van 10,14 m, een maximale reikwijdte van 3,46 m en een hefcapaciteit van 200 kg. De mast kan 110° links- en rechtsom zwenken. De hoogwerker is compact genoeg om met een aanhanger te vervoeren en kan uit de voeten in krappe ruimtes.

De elektrisch PIAF 1010 heeft een maximale grondbelasting van 0,7kg/cm² waardoor hij inzetbaar is bij klussen waar de vloerbelasting beperkt is, zoals bij renovatiewerk in oude panden. Andere toepassingen zijn installaties in het open veld, zoals bij hoogspanningsverdeelstations en onderhouds-, service-, en montagewerkzaamheden in kantoorgebouwen, fabriekshallen en op de roosterplaten in veestallen.

Emiel Kamphuis: ”Wij willen ons in de markt onderscheiden door ons te specialiseren. Dat doen wij met een hybride autohoogwerker met een maximale werkhoogte van 72 meter. Deze autohoogwerker is voorzien van een accupakket. Hierdoor kunnen we stil en zonder uitstoot van uitlaatgassen werkzaamheden uitvoeren. Ook deze PIAF masthoogwerker past in onze specialisatie. Een unieke machine met unieke toepassingen.”