Hyundai R160W-9A van Top Milieu Service is een alleskunner

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Hyundai R160W-9A afgeleverd bij Top Milieu Service B.V. in Noordhoorn. Het in Groningen gevestigde bedrijf is actief op vele fronten: ze hebben het afvalbrengstation Zuidhorn, een containerdienst en het bedrijf voert inpandige demontage- en sloopwerkzaamheden uit. Een machine van Top moet dus alles kunnen.

Voor het uitvoeren van al deze verschillende werkzaamheden heeft Top Milieuservice geïnvesteerd in een nieuwe Hyundai R160W-9A. De machine is door leverancier Van der Spek Vianen voorzien van allerlei opties om hem zo multifunctioneel mogelijk te maken.

Tweedelige giek
De onderwagen van de ruim 17 ton wegende Hyundai R160W-9A is uitgevoerd met zowel een schuifblad als stempelpoten, zodat de machine tijdens sorteer- en sloopwerkzaamheden altijd als een huis staat. Dankzij de tweedelige giek heeft de Hyundai een extra groot bereik, met deze kan de machinist zowel zeer dichtbij als heel veraf werken.

Voor de aandrijving is een 6-cilinder Cummins QSB 6.7 verantwoordelijk, deze heeft een vermogen van 123 kW bij 2.200 toeren. De motor is voorzien van een DOC-katalysator en voldoet zonder roetfilter aan de Stage3B / TIER IV interim emissie-eisen.

Werkstanden
De machinist kan afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden kiezen uit verschillende werkstanden; Power-, Standaard- en Ecomodus, deze instellingen zorgen er automatisch voor dat de machine zo efficiënt mogelijk draait in de gekozen modus en dat er zo weinig mogelijk diesel wordt verstookt.

De nieuwe Hyundai is standaard compleet uitgerust met onder meer cruise control, luxe stoel, elektrische koelbox, achteruitkijkcamera, luxe vloermat, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap, grote gereedschapskist op de onderwagen, beschermplaat over dozerblad cilinders, spatborden en automatische asblokkering.