Breakout sessies

Na de presentatie is het mogelijk om vragen te stellen.

 

Ronde 1: 10.50 - 11.35 uur

1.1 Binnenstedelijke uitdagingen en kansen
Tijs van der  Zanden

1.2 Werken in het buitengebied (in de provincie)
Dennis van der Werff
, Directeur Van der Werff Groep

1.3 Emissievrij werken: het eerlijke verhaal!
Harry Hertsenberg, Directeur Infra Van Werven Infra & Recycling bv

1.4 Kansen voor waterstof in de bouw- en infrasector
Rob Lindner,
Senior Consultant Berenschot

De contouren van de waterstofeconomie tekenen zich af. Ondertussen krijgen ondernemers in de bouw te maken met steeds meer uitdagingen. In het licht van deze ontwikkelingen hebben Bouwend Nederland en de Gemeente Groningen begin 2023 aan Berenschot gevraagd een onderzoek uit te voeren naar de kansen en toepassingsmogelijkheden van waterstof in de bouw. Dit heeft medio dit jaar geresulteerd in de publicatie van de whitepaper “Waterstofkansen voor de bouwsector”.
Namens Berenschot zal Rob Lindner de uitkomsten van dit onderzoek toelichten en inzicht geven in de kansen voor waterstof in de bouw; zowel op de bouwplaats als in toekomstige opdrachten.

 

Ronde 2: 13.00 - 13.45 uur

2.1 Harderwijk emissievrije leerschool Boskalis Nederland
Harm Speksnijder,
Duurzaamheidscoördinator Boskalis Nederland en Annika Trignol, Boskalis

2.2 Emissieloos boren: 150kV verkabeling Breda
Jeroen Boelsma, Projectmanager Van Gelder KLM Speciale Projecten

2.3 Power where you need it
Max Aerts,
CEO DENS

De uitdagingen zijn duidelijk, er is veel energie nodig om de bouwplaats emissielozer te krijgen. En hoe krijg je de juiste hoeveelheid energie op de juiste locatie? DENS, Max Aerts neemt je in de segmenten van oplossingen

2.4 Praktijkonderzoek naar waterstof aangedreven bouwplaatsen
Ömer Türkmen
, Lead R&D Koninklijke Oosterhof Holman

Bouwmachines die diesel als brandstof gebruiken, veroorzaken flinke luchtvervuiling op de bouwplaats. Daarom schakelt de bouwsector steeds verder om naar elektrisch aangedreven machines. Helaas ‘slurpen’ die voertuigen stroom terwijl het stroomnet steeds vaker overbelast is. Aannemersbedrijf Oosterhof Holman onderzoekt sinds januari 2023 met ketenpartners of waterstof uitkomst biedt.

 

Ronde 3: 14.15 - 15.00 uur

3.1 Binnenstedelijke uitdagingen en kansen: wat kan je vandaag al doen?
Noah Poppulier, VolkerWessels, Arnold Grootveld, Hoogwerkt, Faas Moonen, TU Eindhoven, Peter van den Berg, ELEO Technologies en Anke Prinssen, DENS

In deze interactieve workshop staat de vraag centraal: hoe kunnen we als sector de stap maken naar de volledig emissieloze bouwplaats? VolkerWessels Materieel en Logistiek (VWML), Hoogwerkt, de Technische Universiteit Eindhoven (faculteit built environment), DENS en ELEO Technologies hebben gezamenlijk praktische ervaringen opgedaan binnen het “Living Lab” De Duurzame Bouwplaats in Helmond. Welke lessen hebben zij opgedaan over emissieloos bouwen? In de workshop zullen vier elementen van de duurzame bouwplaats specifiek worden uitgelicht:

  1. Elektrisch laden (TU/e, DENS)
  2. De bouwplaats (VWML/KWS)
  3. Batterijtechnologie (ELEO Technologies)
  4. Wat kun je vandaag al doen? (Hoogwerkt).

In het slot van deze workshop denken we na over de vraag: hoe kunnen we stappen zetten door samen te werken? We nodigen je graag uit om het gesprek aan te gaan over vraagstukken en uitdagingen die er nog zijn en de manier waarop samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen hier antwoord zou kunnen geven.”

3.2 De Kansen en Uitdagingen van Zero Emissie Bouwen Rijnkade Arnhem
Jos Kamphuis,
Adviseur duurzaamheid Bouwcombinatie SAMEN en Frans van der Werf, Adviseur Zero Emissie Bouwen Waterschap Rijn & IJssel

Frans en Jos vertellen op basis van de casus Rijnkade hun ervaringen wat voor impact zero emissie bouwen heeft op aanbestedingen en uitvoering van infrastructuur projecten. Zij lichten toe hoe je een zero emissie project in de markt zet, hoe het tenderproces er uit ziet, wat voor impact dit heeft op beide teams en hoe het contract invloed heeft op de keuze van het in te zetten zero emissie materieel. Ook de huidige fase van realisatie en daadwerkelijke inzet van zero emissie materieel en de samenwerking van Opdrachtgever met Opdrachtnemer wordt toegelicht.

3.3 SEB Convenant, perspectief materieel
Hans Zwaanenburg,
BMWT

3.4 Waterstof als vervanger van Diesel
Jan Engelsman,
General Manager HYGRO

Toepassing van waterstof als vervanger van diesel generatoren.

 

Vragen?

Event organisatie 
Ageeth Luisman
events@vmnmedia.nl
Tel: 06 - 53723319

Partner worden?

Accountmanager
Hans Hoogendoorn
hanshoogendoorn@vmnmedia.nl
Tel: (06) 55030305