Onoph Caron

Directeur ElaadNL

Onoph Caron (1963) studeerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen en begon in 2002 in de energiesector na een carrière in de banksector. Hij werkte bij Nuon (nu Vattenfall) aan het begin van de privatisering van de Nederlandse energiemarkt in. In 2005 trad hij toe tot het managementteam van Alliander, de grootste Nederlandse netbeheerder.

Sinds 1 juni 2010 is hij directeur van ElaadNL. ElaadNL is een initiatief van de gezamenlijke Nederlandse netbedrijven. ElaadNL installeerde de eerste 3000 openbare laadpalen door heel Nederland. De organisatie focust zich inmiddels op het ontwikkelen en delen van kennis- en innovatie over EV-infrastructuur en Smart Charging voor de Nederlandse netbeheerders. Onderwerpen waar ElaadNL aan werkt zijn standaardisatie, flexibiliteit van het net, V2G, cybersecurity etc. Andere initiatieven van ElaadNL zijn de Open Charge Alliance (host van het OCPP Open Charge Point Protocol) en de ECHS E-clearing.net (grootste Europese Clearinghouse).

Onoph Caron

Arno Visser

Voorzitter Bouwend Nederland

Arno Visser (56) werkte negen jaar bij de Algemene Rekenkamer en was eerder onder meer wethouder van Almere, Tweede Kamerlid en werkzaam voor KPMG en Nuon. In zijn periode als president van de Rekenkamer zorgde hij ervoor dat de aanbevelingen van dit Hoge College van Staat vaker werden overgenomen en droeg zo bij aan het verbeteren van de rechtmatigheid en effectiviteit van inkomsten en uitgaven van de Rijksoverheid.

Vanaf 17 maart 2023 is Arno de voorzitter van Bouwend Nederland. Hij bouwt graag door aan de sterke vereniging die de afgelopen jaren is opgebouwd. Hij ziet de bouw als echte probleemoplosser. Of je nu praat over de bouw van nieuwe woningen, over de energietransitie of over bereikbaarheid; zonder sterke en innovatieve bouw- en infrabedrijven werkt het volgens hem niet.

Arno Visser

Jan Hommes

Directeur BMWT

Jan Hommes is sinds 1 november 2013 directeur van de BMWT. Na zijn studie economie ging Jan eerst voor het Ministerie van Economische Zaken werken. Inmiddels heeft Jan al meer dan 20 jaar ervaring bij brancheorganisaties in uiteenlopende rollen. Bij BMWT maakt hij zich onder andere sterk voor het veilig, deskundig en duurzame werken met werkmaterieel.

Jan Hommes

Joost Valkhoff

Hoofdredacteur BouwMachines

Voormalig Tour de France verslaggever, voormalig adjunct-hoofdredacteur bij Cobouw en internetveteraan die aan de wieg stond van een aantal van grote platforms. Vernieuwen, veranderen en uitbouwen is wat hij met BouwMachines wil. Niet alleen, samen graag.

Joost Valkhoff

Sandy Nijhuis

Moderator BouwMachines Kennisdag

Ook deze BouwMachines Kennisdag is Sandy weer aanwezig om het programma in goede banen te leiden en de gastsprekers kritische vragen te stellen. Uiteraard zal Sandy het publiek uitnodigen te participeren met vragen!

Sandy Nijhuis

Zef Jansen

Commercial Manager Projects & Business Development BredenoordL

Zef houdt zich bezig met grote en complexe projecten en gebruik van nieuwe innovaties in de praktijk, zoals bijvoorbeeld Biogas.

Zef Jansen

Harry Hertsenberg

Directeur Infra, Van Werven Infra & Recycling

Al jaren met veel plezier werkzaam in de aannemerij. Niet alleen vanwege zijn affiniteit met zwaar materieel, maar zeker ook vanwege de huidige dynamische markt boeit het Harry nog iedere dag. Daarnaast vindt hij het mooi om leiding te geven aan een organisatie zoals Van Werven Infra die werk maakt van innovaties die de huidige tijd vragen.

Harry Hertsenberg

Boudewijn Tjeertes

Business Development Manager bij Vattenfall

Boudewijn Tjeertes (1978) zal op deze dag zijn blik werpen op de energietransitie en de rol die Vattenfall daarin heeft.
Bij Vattenfall draait het niet alleen om het opwekken van energie, maar ook -en misschien nog wel meer- om de klantvraag die erachter zit. Wat heeft een klant nodig om de stap te zetten naar een duurzame bedrijfsvoering.

Hij gebruikt zijn operationele ervaring van energiecentrales, projectontwikkeling van grootschalige energieopslag en scheepvaart om klantgerichte oplossingen te ontwikkelen. Binnen de afdeling Customers en Solutions richt hij zich nu op de zakelijke markt, waarbij mobiele en vastopgestelde batterijen onderdeel van de klantoplossingen zijn. Zo zijn er inmiddels verschillende projecten zowel off-grid en met beperkte netaansluitingen voorzien van een oplossing.

Boudewijn Tjeertes

Dr. Ir. Ömer Türkmen

Lead R&D bij Koninklijke Oosterhof Holman

Ömer Türkmen is lead R&D bij Koninklijke Oosterhof Holman, een veelzijdige aannemer actief in de boven- en ondergrondse infra, beton- en waterbouw. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten voor het bedrijf.

Dr. Ir. Ömer Türkmen

Ing. J. Kamphuis

Adviseur duurzaamheid voor Bouwcombinatie Samen, bestaande uit Hakkers, Ballast Nedam en Van der Ven

Jos is vanaf de tender betrokken bij de totstandkoming van de bieding en nu tijdens de uitvoering betrokken bij de uitwerking van de plannen, de daadwerkelijke inzet van zero emissie materieel en verdere invulling van de duurzaamheidsthema’s op het werk.

Ing. J. Kamphuis

Ir. F. van der Werf

Adviseur zero emissie bouwen voor het hoogwaterbeschermingsproject Rijnkade Arnhem

Tijdens de aanbesteding was Frans inkoop en contractmanager en heeft hij het onderwerp zero emissie bouwen vorm gegeven en vertaald naar contract en de aanbesteding (EMVI).

Ir. F. van der Werf

Rob Lindner

Senior Consultant Berenschot

Rob Lindner is sinds begin 2023 werkzaam bij Berenschot als senior consultant strategievorming binnen de energietransitie. Hij helpt bedrijven, overheidsinstellingen en brancheorganisaties bij het maken van plannen en keuzes op basis van onderbouwde inzichten. Voor zijn terugkeer bij Berenschot heeft hij ruime ervaring opgedaan binnen market intelligence en wind op zee.

Berenschot is een onafhankelijk organisatieadviesbureau met meer dan 400 medewerkers. Met gefundeerde adviezen en slimme oplossingen werken we aan een vooruitstrevende samenleving. Dat doen we al 85 jaar. Alles wat we doen, is onderzocht, onderbouwd en vanuit meerdere invalshoeken bekeken. Altijd op zoek naar duurzame vooruitgang.

Rob Lindner

Arnold Grootveld

Sport dude ° ontdekkingsreiziger ° bouwvakker

Voor de stikstofcrisis, in 2016, heeft Arnold Hoogwerkt opgericht en 500 lithium-ion aangedreven elektrische machines gekocht, waarmee in een klap het duurzaamste verhuurbedrijf van de wereld was geboren en de Nederlandse markt een duurzaam huuraanbod werd geboden. Elk jaar groeit de omzet tussen 50-120% en dat is alleen gerealiseerd door de ambitie van investeerders, machinebouwers en klanten.

Arnold Grootveld

Sijmen Staadegaard

Commercieel Directeur van Staad B.V.

Sijmen Staadegaard is samen met zijn broer Pieter Staadegaard eigenaar van Staad B.V. Zijn familie is al generaties lang in deze sector werkzaam en altijd bezig met de nieuwste innovaties. Zo is in 2019, Electric Construction Equipment ontstaan waar ze vol zijn ingedoken op de elektrische wereld. Nu enkele jaren later is de productielijn van de elektrische machines in volle gang en staan er al heel wat elektrische machines in het veld. Zowel in Nederland als daarbuiten. Sijmen vind het gaaf om hiermee bezig te zijn en deelt deze kennis en ervaring graag.

Sijmen Staadegaard

Bart Lubbers

Mede-oprichter van Fastned

Na verschillende ondernemingen richtte bart Lubbers samen met Michiel Langzaal de onderneming Fastned op. Fastned’s missie is vrijheid voor de elektrische rijder. Het strategisch doel is een Europees netwerk van 1000 laadstations in 2030.

Bart Lubbers

 

Vragen?

Event organisatie 
Ageeth Luisman - events@vmnmedia.nl
Tel: 06 - 53723319

Partner worden?

Accountmanager
Hans Hoogendoorn -hanshoogendoorn@vmnmedia.nl
Tel: (06) 55030305