nieuws

Boels Rental krijgt Europese lening van 50 miljoen euro

Ondernemen

Boels Rental krijgt Europese lening van 50 miljoen euro

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft Boels Rental een lening van 50 miljoen euro verstrekt. Het geld wordt door Boels gebruikt om nieuwe machines, voertuigen en aanverwante apparatuur te kopen voor haar verhuur- en leasingactiviteiten. De lening aan Boels ondersteunt in de optiek van de EIB een circulair bedrijfsmodel.

Boels krijgt de lening in het kader van het Investeringsplan voor Europa, ook wel het Junckerplan genoemd. Doel van dit plan is de Europese investeringen aan te zwengelen om groei en banen te creëren.

Circulair bedrijfsmodel 

Pierre Boels, Boels Rental

CEO Pierre Boels

‘Door een grotere beschikbaarheid van de benodigde apparaten, steunt Boels een circulair bedrijfsmodel, waarbij deze apparatuur niet meer wordt aangekocht, maar wordt geleased of gehuurd. Hierdoor worden machines efficiënter gebruikt en verminderen de vervuiling door CO2-uitstoot en het aantal afgeschreven machines’, stelt de EIB in een persbericht. 

Het huidige consumptiemodel put de natuurlijke hulpbronnen in een hoog tempo uit. Het circulaire bedrijfsmodel wordt dan ook steeds meer gezien als één van de oplossingen voor het aanpakken van schaarste aan hulpbronnen en klimaatverandering, licht CEO Pierre Boels toe. 

‘Gebruik van machines door verschillende partijen is belangrijk voor het milieu’ 

Het gebruik door verschillende partijen van dezelfde machines maakt een groot verschil in uitstoot en afval

‘Een steentje bijdragen aan het klimaat kan op heel veel manieren,’ stelt EIB Vice-President Emma Navarro. ‘Boels is daarvan een goed voorbeeld doordat het bouwbedrijven, maar ook particulieren, in staat stelt topwerk te leveren, zonder dat gespecialiseerde machines moeten worden aangeschaft. Het gebruik door verschillende partijen van dezelfde machines maakt een groot verschil in uitstoot en afval, dat vinden wij belangrijk voor het milieu en steunen we graag.’ 

Karmenu Vella, EU-Commissaris voor Milieu, Maritieme Zaken en Visserij, geeft aan erg blij te zijn dat middels het Junckerplan een Nederlands familiebedrijf, ‘dat een circulair bedrijfsmodel voorstaat’, gesteund wordt. ‘Het huren of leasen van machines en apparaten is een geloofwaardig alternatief voor de aanschaf ervan, waar zowel consumenten als het milieu van profiteren. Ik moedig graag alle andere bedrijven met groene bedrijfsmodellen aan om bij de EIB te informeren naar financieringsmogelijkheden.’ 

Lees HIER meer over huren, kopen, leasen.

 

Reageer op dit artikel