nieuws

Volvo onder eigen naam met graafmachines de Chinese markt op

Ondernemen

Volvo onder eigen naam met graafmachines de Chinese markt op

Volvo CE intensiveert de samenwerking met de Chinese fabrikant SDLG. Met ingang van december 2020 worden alle graafmachines van 15 ton en zwaarder onder de merknaam Volvo in de Chinese markt gezet. SDLG stopt met de productie van zijn eigen lijn in deze klasse.

Op dit moment maken en verkopen Volvo en SDLG nog hun eigen graafmachines voor de Chinese markt. Het van kracht worden van de China IV emissie-eisen wordt aangegrepen om de productieprocessen te integreren.

Volvo en SDLG zagen hun omzet sinds de samenwerking fors stijgen

Alle nieuwe graafmachines van 15 ton en zwaarder zijn met ingang van december 2020 gebaseerd op de nieuwste Volvo-technologie. In aansluiting hierop worden de machines ook onder de naam Volvo op de markt gebracht.

Volvo verwierf in 2007 een belang van 70 procent in SDLG. Volgens Volvo is de omzet sinds dat moment gestegen van ongeveer 280 miljoen euro naar 1,6 miljard euro. ‘SDLG heeft een sterke marktpositie in de wielladers, en is met technische ondersteuning van Volvo succesvol de markt voor graafmachines binnengestapt’, aldus Volvo. Dit krijgt nu een vervolg.

Volvo spreekt van ‘logische volgende stap’

‘De samenwerking met SDLG is al vanaf het begin een groot succes’, zegt president Melker Jernberg van Volvo CE. ‘Met de groeiende verkoopcijfers van beide merken en onze steeds hechtere samenwerking, is dit voor ons een logische volgende stap.’

Lees HIER het BouwMachines Merkdossier over Volvo.

 

Reageer op dit artikel