nieuws

Nieuwe uitbreiding bandenfabriek in Hardenberg: ‘Geen last van Chinese antidumpingtarieven’

Ondernemen

Nieuwe uitbreiding bandenfabriek in Hardenberg: ‘Geen last van Chinese antidumpingtarieven’
Klaar voor verzending. Nadat de nieuwe band nóg een keer goed is gecontroleerd en is ontdaan van de rubberen steeltjes en flappen, wordt ze in het magazijn opgestapeld en netjes ingepakt. Deze banden zijn klaar voor verzending naar de Verenigde Staten.

Magna Tyres blijft de fabriek in Hardenberg maar uitbreiden. De aanhoudende expansie past volgens het concern in de wereldwijde groeistrategie die voor 2018-2023 is voorzien.

Nadat enkele maanden geleden de productiecapaciteit bijna werd verdubbeld, wordt nu een volgende uitbreiding aangekondigd. De capaciteit voor de banden van het type 17.5R25, 20.5R25 and 23.5R25 zal toenemen tot 7.000 in 2019.

Bij de vorige uitbreiding ging het om de volgens Magna toenemende vraag naar 26.5R25- en 29.5R25-banden.

Innovatiekracht Hardenberg staat garant voor ‘premiumkwaliteit’

In Hardenberg zit de fabriek van OBO Banden, dat tegenwoordig onderdeel is van Magna Tyres. OBO staat voor Overijsselse Banden Onderneming.

Volgens Magna staat de innovatiekracht in Hardenberg garant voor ‘premiumkwaliteit’ van het productieproces van de banden. Dit zou leiden tot lage kosten.

Geen last van ‘Chinese antidumpingtarieven’

Bovendien heeft Magna geen last van ‘Chinese antidumpingtarieven’, schrijft de bandenfabrikant op haar wesbite. Dit zou met name voordelen bieden aan klanten in Amerika, Turkije en Brazilië.

Lees hier een uitgebreide reportage over OBO Banden: OBO geeft wielladerbanden tweede leven.

Onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Inschrijven kan HIER.

 

Reageer op dit artikel