nieuws

JCB Benelux managing director René Wetzels doet stap terug

Ondernemen

René Wetzels, managing director bij JCB Benelux, legt met ingang van 1 januari 2019 zijn functie neer. Hij geeft het stokje over aan Kris Vochten (52), tot voor kort managing director van SMT België.

JCB Benelux managing director René Wetzels doet stap terug
René Wetzels (rechts) draagt met ingang van 1 januari 2019 de dagelijkse leiding van JCB Benelux over aan Kris Vochten.

Wetzels (64) is al 40 jaar werkzaam voor JCB, waarvan de afgelopen 20 jaar als managing director. Hij wordt vanaf 1 januari 2019 verantwoordelijk voor de grote accounts van JCB in de Benelux, waartoe vooral verhuurbedrijven behoren.

 

Van 80 naar 1.000 JCB machines in de Benelux

Wetzels heeft JBC gedurende zijn loopbaan zien groeien. ‘Toen ik aantrad verkocht JCB wereldwijd 8.000 machines, waarvan zo’n 80 machines in Nederland en België. Nu zijn dat zo’n 92.000 machines, waarvan er ongeveer 1.000 in de Benelux worden afgezet. De laatste jaren wordt de groei vooral gerealiseerd op de verhuurmarkt. Een steeds groter deel van de machines die worden verkocht gaan naar verhuurbedrijven.’

Kris Vochten was van 2007 tot 1 oktober van dit jaar managing director bij SMT België. De komende drie maanden wordt hij door Wetzels voorbereid op zijn nieuwe functie. Vanaf 1 januari 2019 zal hij de dagelijkse leiding van JCB Benelux op zich nemen.

Reageer op dit artikel