nieuws

Tobroco breidt uit in Oisterwijk

Ondernemen

Tobroco breidt uit in Oisterwijk
Schets van het nieuwe hoofdkantoor van Tobroco.

Tobroco, producent van Giant machines, breidt de productielocatie in Oisterwijk uit. De uitbreiding met in totaal 8.000 vierkante meter wordt ingegeven door de toenemende vraag naar Giant knikladers, verreikers en skidsteers en de ontwikkeling van nieuwe modellen.

De opvallende indeling van de productielocatie in Oisterwijk, die bestaat uit twee verdiepingen, blijft gehandhaafd om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Om de productiecapaciteit te vergroten en het productieproces verder te verbeteren zal verdere automatisering worden doorgevoerd. Tobroco, dat vorig jaar Koningin Maximá in de fabriek in Oisterwijk mocht ontvangen, heeft recent geïnvesteerd in twee lasrobots, buigbanken en freesmachines. Om de doorlooptijd te verkorten zal meer voorassemblage plaatsvinden.

Volledig geautomatiseerd magazijn

Een nieuw, 16 meter hoog onderdelenmagazijn maakt tevens onderdeel uit van de uitbreidingsplannen. Het magazijn zal volledig manloos worden aangestuurd. Een computersysteem stuurt het gehele logistieke proces aan en zorgt ervoor dat de juiste aantallen gepickt worden uit het magazijn.

Tobroco zet in op Stage V en elektrificering

Om de uitbreidingsplannen voor de productielocatie mogelijk te maken, verhuizen de afdelingen Research & Development en sales naar een nieuwe locatie in Oisterwijk. Dit nieuwe pand wordt voorzien van diverse technische snufjes die nodig zijn om nieuwe en innovatieve producten te ontwerpen, aldus Tobroco. Het bedrijf gaat de komende jaren actief inzetten op Stage V dieselmotoren en elektrisch aangedreven machines.

Reageer op dit artikel