nieuws

Boels Rental gebruikt JLG ClearSky vlootmanagement

Ondernemen

Boels Rental is de eerste verhuurder in Europa die op grote schaal ClearSky van JLG toepast. Vanaf maart wordt de eerste batch van 740 nieuwe machines voorzien van de ClearSky CAN hardware, die realtime inzicht geeft in een groot aantal gebruiksgegevens.

Boels Rental gebruikt JLG ClearSky vlootmanagement

Hiermee kan Boels Rental haar nieuwe vloot hoogwerkers, verreikers en andere machines optimaal monitoren en onderhouden.

Integratie in software van Boels Rental

De ClearSky software geeft inzicht in (CAN bus) machine-informatie over onder meer de gebruiksuren, locatie, brandstof- en batterijniveaus en onderhoudsschema’s. De data wordt geïntegreerd in de ERP-software van Boels en gaat de basis vormen voor meerjarige onderhoudsplannen

Realtime monitoring met ClearSky

Alle data wordt vanuit een beveiligd datacenter van JLG verzonden naar elke gewenste Boels Rental-locatie. De data is realtime beschikbaar via desktop en mobiele apparaten. Naast strategisch vlootmanagement stelt ClearSky Boels Rental ook in staat snel te reageren op eventuele storingen. De ClearSky software monitort automatisch foutcodes en andere alarmeringen en verzendt ze direct via sms en e-mail.

Onderscheiden in verhuurmarkt

‘Bij Boels Rental willen we onze dienstverlening steeds verder verbeteren en daarbij verkennen we graag nieuwe technologische mogelijkheden. Dat we nu als eerste met ClearSky werken, geeft ons de kans om ons verder te onderscheiden in de huurmarkt. De voordelen voor onze klanten zijn namelijk groot. Zo zullen ze merken dat zaken sneller worden opgelost, doordat we niet meer steeds ter plekke hoeven te komen, maar op afstand ondersteuning kunnen bieden. Op basis van urenanalyses kunnen klanten toekomstige projecten beter plannen en calculeren. Een efficiëntere inzet betekent minder machines op een project en dus ook een kleinere CO2-footprint.’

Reageer op dit artikel