nieuws

Trimble Earthworks voor graafmachines en dozers

Ondernemen

Trimble introduceert Earthworks voor graafmachines en dozers. 
Earthworks is het eerste 3D-controlesysteem voor graafmachines waar later de automaatfunctie aan kan worden toegevoegd. Bij de dozerconfiguratie kunnen de ontvangers op het dak geplaatst worden, in plaats van op het blad.

Trimble Earthworks voor graafmachines en dozers

Met Trimble Earthworks kunnen machinisten nu gebruik maken van het eerste halfautomatische 3D-systeem voor graafmachines. Dit kan in tal van bestaande graafmachines worden ingebouwd, zegt Trimble. Met Earthworks kunnen bijna alle typen hydraulische machines automatisch werken.

‘Door deze optie kunnen er met halfautomatische werken snel en nauwkeurig vlakke of hellende oppervlakken worden geproduceerd. Als de graafmachine in automatische bediening werkt, bedient de machinist alleen de lepelsteel. Trimble Earthworks bedient de giek en bak om op het juiste niveau te werken. Te diep ontgraven wordt voorkomen en de productie verhoogd’, aldus Trimble.

De bediening van de graafmachine wordt dus deels geautomatiseerd.  ‘Dat stelt de machinist in staat een constant niveau te bereiken, met een hoge nauwkeurigheid en in kortere tijd’, zegt de ontwikkelaar.

Trimble Earthworks in mastloze dozerconfiguratie

De Trimble Earthworks grade control applicatie is gebouwd voor het Android besturingssysteem en draait op de nieuwe Trimble TD520 touchscreen display.

De Trimble Earthworks grade control-applicatie is gebouwd voor het Android besturingssysteem en draait op de nieuwe Trimble TD520 touchscreen display.

Bij Earthworks voor dozers worden twee GNSS-ontvangers boven op de cabine geïnstalleerd. Er zijn geen masten op het blad of kabels meer nodig. ‘De twee GNSS-ontvangers zijn zeer geschikt voor werk met steile hellingen en complexe ontwerpen met nauwe toleranties. In de nieuwe configuratie zijn de kostbare ontvangers veiliger geplaatst. Ze hoeven niet langer per se op het beweegbare blad van de machine’, zegt Trimble.

De Earthworks grade control applicatie is gebouwd voor het Android besturingssysteem. Het draait op de nieuwe Trimble TD520 touchscreen display. ‘De Earthworks-applicatie is ontwikkeld op basis van feedback van machinisten uit Nederland. Het heeft kleurrijke grafische elementen, natuurlijke interactie en bediening, plus zelflerende functies. Dat maakt de software intuïtief en gemakkelijk om mee te werken’, zegt Trimble.

Databestanden sturen en ontvangen

Het innovatieve, nieuwe grade control platform van Trimble biedt moderne en intuïtieve software die draait op een Android besturingssysteem en is volledig nieuw vanaf de basis ontwikkeld. Met deze geavanceerde technologie kunnen alle gebruikers sneller en productiever dan ooit werken, zegt Trimble.

Het nieuwe grade control-platform van Trimble biedt moderne en intuïtieve software die draait op een Android besturingssysteem. Met Earthworks kunnen alle gebruikers sneller en productiever dan ooit werken, zegt Trimble.

Elke machinist kan de interface aan persoonlijke voorkeuren en werkwijzen aanpassen. Met Trimble Earthworks kun je databestanden draadloos en automatisch naar en van het kantoor sturen. Zo heb je als machinist altijd beschikt de laatste informatie en het laatste ontwerp.

Via het Android-besturingssysteem kun je andere applicaties downloaden, zodat je als machinist over extra hulpmiddelen beschikt. Om het systeem nog flexibeler te maken, kunnen aannemers het Trimble TD520-display ook voor andere toepassingen gebruiken.

 

Trimble Earthworks is nu verkrijgbaar bij Sitech Nederland.

Reageer op dit artikel