nieuws

Telestack voert productie op met nieuwe spuiterij

Ondernemen

Telestack heeft op de productielocatie in Omagh Noord-Ierland de grootste en modernste straalinstallatie en spuiterij van het land in gebruik genomen. De in gebruik genomen nieuwbouw is 1.500 vierkante meter groot en bevat een grote straalcabine en drie spuitcabines.

Telestack voert productie op met nieuwe spuiterij

De straal- en spuitcabines van Telestack zijn aan de bestaande productiehallen voor mobiele op- en overslagsystemen gebouwd. Na het lassen van de staalconstructies kunnen de delen direct naar de straalcabine. Die is de grootste in Noord-Ierland, en is ook aan de bovenzijde te openen. Zo kunnen grote staalconstructies voor bijvoorbeeld telescoperende transportbanden met een bovenloopkraan gedraaid worden, om alle zijden juist te kunnen bewerken.

Minder afval in straalproces

De openingen van de nieuwe straal- en spuiterij is uitgevoerd door (van links naar rechts): Martin Dummigan (Managing Director-Telestack Ltd), Malachy Gribben (Commercial Director Telestack Ltd) , Jeff Elliott (Vice President of Astec Aggregate Mining Group), Ben Brock (CEO of Astec Industries, Inc) en Johnathan Brown (QES & Lean Manufacturing Manager-Telestack Ltd).

De openingen van de nieuwe straal- en spuiterij is uitgevoerd door (van links naar rechts): Martin Dummigan (Managing Director-Telestack Ltd), Malachy Gribben (Commercial Director Telestack Ltd) , Jeff Elliott (Vice President of Astec Aggregate Mining Group), Ben Brock (CEO of Astec Industries, Inc) en Johnathan Brown (QES & Lean Manufacturing Manager-Telestack Ltd).

Het straalgrid wordt na gebruik opgevangen in transportgoten aan de zijkant van de cabine. Na reinigen wordt het grid opnieuw gebruikt. Door dit hergebruik wordt tot 90% minder afval geproduceerd bij het straalproces.

Na het stralen worden de delen in één van drie nieuwe spuitcabines gespoten. Dit kan van standaard tot marine-specificaties of volgens overeengekomen processen waarbij verschillende lagen primers en aflak worden gebruikt. Met drie spuitcabines kan er in de ene worden voorbewerkt, in de andere gespoten en in de derde cabine kunnen delen drogen.

Telestack voert productie op

Door het constructie-, straal- en spuitproces direct aan elkaar te laten aansluiten zijn de wachttijden tot een minimum beperkt. Telestack kan zo meer machines bouwen. Ook zorgt de werkwijze voor een hogere kwaliteit van afwerking.

De straal- en spuiterij is één van de investeringen uit het miljoenenprogramma dat Telestack de komende periode zal uitvoeren om de productiecapaciteit te kunnen uitbreiden om aan de wereldwijde vraag naar mobiele transportband- en overslagsystemen te kunnen voldoen.

Reageer op dit artikel