nieuws

Engcon steekt miljoenen in nieuwe testfaciliteiten

Ondernemen

Engcon heeft miljoenen in twee geautomatiseerde testinstallaties voor de fabrieken in Strömsund in Zweden geïnvesteerd. De fabrikant van draaikantelstukken voor graafmachines van 1,5-33 ton zal hier alle geproduceerde draaikantelstukken maximaal testen voordat ze worden uitgeleverd.

Engcon steekt miljoenen in nieuwe testfaciliteiten

De testinstallaties zijn opgezet door Engcon, Electrum, het bedrijf achter de software voor het testprogramma en Specma, leverancier van alle hydraulische componenten.

‘Alle draaikantelstukken zullen worden getest in deze nieuwe automatische testinstallatie. Er komt dus geen menselijke hand aan te pas. Voor de verschillende testmomenten is geen personeel nodig. Dat is een enorm voordeel’, zegt Håkan Näsström, hoofd van de testafdeling bij Engcon.

Engcon test alle functies tot het uiterste

Engcon heeft miljoenen in twee geautomatiseerde testinstallaties voor de fabrieken in Strömsund in Zweden geïnvesteerd. De fabrikant van draaikantelstukken voor graafmachines van 1,5-33 ton zal hier alle geproduceerde draaikantelstukken maximaal testen voordat ze worden uitgeleverd.

Alle testgegevens worden in een database bewaard en aan het geteste draaikantelstuk gekoppeld.

Alle functies worden tot het uiterste getest. Het doel is om optimale mobiliteit te waarborgen zonder risico op beschadigde slangen. Ook de hydraulische onderdelen worden maximaal belast. Zo kunnen eventuele lekkages ontdekt worden. Het bedieningssysteem en de extra functies worden ook getest.

‘Alle testgegevens worden in een database bewaard en aan het geteste draaikantelstuk gekoppeld. Dit geeft ons inzicht in elke machine. En het biedt optimale kwaliteitscontrole indien gedetailleerde follow-up vereist is in geval van eventuele afwijkingen”, zegt Mats Erik Wiktorsson, hoofd van de afdeling kwaliteitscontrole.

Kwaliteitsgecertificeerd conform ISO 9001:2015

Engcon is kwaliteitsgecertificeerd conform ISO 9001:2015. Dit certificaat geeft volledige dekking wat betreft de behandeling van klanten, documentatie, processen en follow-up ter controle van de productkwaliteit. De activiteiten van het bedrijf voldoen ook aan de eisen van de milieucertificering volgens ISO 14001:2015.

‘Deze certificaten zijn van essentieel belang voor onze geloofwaardigheid. Deze kwaliteitsprocessen waarborgen dat we uitstekende effectiviteit en kwaliteit leveren. Dat verbetert de rentabiliteit van onze klanten’, aldus Mats Erik Wiktorsson.

Reageer op dit artikel