nieuws

Vakbeurs Safety&Health@Work focust op veilig werken

Ondernemen

De vakbeurs Safety&Health@Work speelt in op de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van veilig werken. De beurs wordt op 11 en 12 april voor de vijfde keer gehouden, in Rotterdam Ahoy. De vakbeurs richt zich in het bijzonder op de sectoren industrie, haven, bouw en logistiek waar veiligheid een constante uitdaging is.

Vakbeurs Safety&Health@Work focust op veilig werken

De vakbeurs Safety&Health@Work is voor iedereen toegankelijk die actief is op het gebied van veilig werken. Producenten, distributeurs, importeurs en toeleveranciers laten hun nieuwe producten en diensten zien die een veilige en gezonde werkomgeving bevorderen.

Veilig werken zorgt voor daling arbeidsongeschiktheid

De industrie, bouw, haven en logistiek zijn sectoren waarin de meeste bedrijfsongevallen voorkomen. Volgens het CBS hebben werknemers meer behoefte aan maatregelen. Gezonde en veilige werkomstandigheden zorgen voor een daling in arbeidsongeschiktheid. Belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij het Ministerie SZW zelfregulering bij bedrijven stimuleert.

Pieter-Bas Dujardin, Exhibition Manager Rotterdam Ahoy: ‘Veilig werken staat hoog op de agenda van werkend Nederland. Niet alleen bedrijven maar ook werknemers zien de noodzaak van een veilige werkplek in. Voor bedrijven is het – mede door de vergrijzing – van groot belang dat haar medewerkers langdurig inzetbaar blijven terwijl medewerkers na een werkdag weer ‘gewoon’ gezond naar huis willen gaan. Het is goed dat zowel de overheid, brancheorganisaties als het bedrijfsleven hier steeds meer oog voor hebben. Een maatschappelijk belang waarbij wij als beursorganisatie preventieve oplossingen een podium bieden en het inhoudelijk programma een inspiratiebron is om ècht werk te maken van veiligheid’.

Reageer op dit artikel