nieuws

Van der Spek investeert in zonne-energie

Ondernemen

Van der Spek Vianen heeft geïnvesteerd in ruim 1.000 M² zonnepanelen. Die moeten jaarlijks, afhankelijk van de hoeveel zonnige dagen, zo’n 55.000 kWh stroom gaan leveren. Van der Spek monteerde de panelen op het dak van de grote werkplaats, op het op- en overslagterrein van de torenkranen in Vianen.

Van der Spek investeert in zonne-energie

De geproduceerde groene stroom uit zonne-energie zal deels door Van der Spek Vianen zelf gebruikt gaan worden, de resterende kWh’s worden als groene stoom teruggeleverd aan het energienet.

Met de nieuw geplaatste zonnepanelen wil het bedrijf de CO2-uitstoot reduceren met ruim 25 ton. ‘Hiermee klimmen we weer een stukje op de ladder van duurzaam ondernemen’, zegt Van der Spek.

In 2015 wist de leverancier van bouwmachines al het BMWT Keur Duurzame Bedrijfsvoering te bemachtigden. ‘Daarmee zijn we toonaangevend; we zijn de enige organisatie in onze branche die voldoet aan de eisen voor dit keurmerk. Met de zonnepanelen bevestigen we de duurzame bedrijfsvoering.’

Van der Spek Vianen

Reageer op dit artikel