nieuws

30 procent minder brandstofverbruik met Liebherr XPower wiellader

Ondernemen

Liebherr biedt gebruikers van een XPower wiellader een online tool om het brandstofverbruik te meten. Volgens Liebherr bewijst deze online verbruiksmeter dat de XPower wielladers zuiniger zijn dan hun concurrenten. Van alle XPower machines die over de hele wereld draaien, is het verbruik gemeten. Gemiddeld zou dat 30 procent lager liggen dan bij vergelijkbare machines van concurrenten.

30 procent minder brandstofverbruik met Liebherr XPower wiellader

In het geval van de L 566 XPower zou het dieselverbruik, gemeten over 180.000 draaiuren bij alle operationele machines wereldwijd, beperkt blijven tot 11,5 liter brandstof per draaiuur. De grootste XPower, de L 586 die 32 ton weegt, kan toe met gemiddeld 15,3 liter per draaiuur. Het gemiddeld gemeten verbruik van de zes verschillende XPower-modellen ligt 30 procent lager dan bij de concurrentie, aldus Liebherr.

De online verbruiksmeter is gratis en beschikbaar voor diverse grondverzetmachines van Liebherr. De data wordt geleverd middels LiDAT, waarna de rekentool per machine het verbruik per uur uitrekent. Door dit te vergelijken met verbruiksgegevens van machines van over de hele wereld, kan de machinist/eigenaar zijn verbruik vergelijken met het gemiddelde verbruik van machines van hetzelfde type, die op vergelijkbare wijze ingezet worden.

Reageer op dit artikel