nieuws

Wacker Neuson op stoom in derde kwartaal

Ondernemen

Wacker Neuson zag omzet en winst in het derde kwartaal van 2017 toenemen. Het bedrijf is positief gestemd over het vierde kwartaal en verwacht over heel 2017 meer winst te maken dan eerder voorspeld.

Wacker Neuson op stoom in derde kwartaal

De Wacker Neuson groep als geheel rapporteerde een omzet van 378,7 miljoen euro voor het derde kwartaal van 2017. Dat is 20 procent meer dan in het derde kwartaal van 2016. De winst voor belastingen verdubbelde bijna naar 40 miljoen euro. ‘Zonder twijfel hebben we geprofiteerd van de groeiende markten in Europa en Noord-Amerika. Echter, ook de implementatie van onze groeistrategie zorgt dat we sneller groeien dan de markt als geheel’, zegt topman Martin Lehner.

De Wacker Neuson groep signaleert veel enthousiasme tot kopen bij de machineverhuurders. Die hebben in de voorgaande jaren wat meer op de centen gezeten, maar door het aantrekken van de markt is er een sterk stijgende vraag naar machines.

Wacker Neuson boert goed in Europa

Europa is met een aandeel van 75 procent verreweg de grootste markt voor de machinebouwer. Vergeleken met vorig jaar werd in Europa 17 procent meer omzet gedraaid in het derde kwartaal. Wacker Neuson zegt dat met name Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Benelux-landen goed scoorden. Ook Frankrijk en Polen lieten groei zien.

Gerekend over de eerste negen maanden behaalde Wacker Neuson een recordomzet van 1,14 miljard. ‘Onze orderboeken zijn vol en we verwachten dat de trend zich doorzet tot aan het einde van dit jaar’, aldus CEO Lehner. Voor heel 2017 wordt gerekend op een omzet van 1,45 tot 1,50 miljard euro. Dat is ruim 10 procent meer dan vorig jaar.

Reageer op dit artikel