nieuws

BEEQUIP en Next Rental samen in machineverhuur

Ondernemen

Financier van bouwmaterieel BEEQUIP en machineverhuurder Next Rental gaan samenwerken in machineverhuur. Bedrijven die een machine huren bij Next Rental, betalen alleen wanneer de machines daadwerkelijk ingezet worden.

BEEQUIP en Next Rental samen in machineverhuur

De samenwerking tussen BEEQUIP en Next Rental komt, zo zeggen de bedrijven, ‘voort uit de ontwikkelingen we signaleren binnen de markt. Steeds minder bedrijven schaffen een complete vloot aan op basis van eigen financiering. Meer en meer bedrijven kiezen ervoor om groot materiaal te leasen of flexibel te huren. Met machinehuur worden de kosten variabel en overzichtelijk gemaakt. Ook wordt stilstand van het machinepark voorkomen.’

Alleen betalen bij gebruik

Next Rental was al klant bij BEEQUIP, maar deze samenwerking gaat een stap verder. Klanten van Next Rental betalen alleen wanneer ze het materiaal daadwerkelijk gebruiken. De kosten lopen dan synchroon met de opbrengsten. ‘Wanneer machines langere tijd stilstaan omdat er geen bijpassend werk is, is dat voor niemand gunstig’, zegt Giel Claes van BEEQUIP.

‘We zien regelmatig dat klanten bepaalde klussen aannemen om er maar voor te zorgen dat de machines niet stilstaan. Dat terwijl deze werkzaamheden niet altijd winstgevend zijn. Door machines te huren hebben klanten altijd de juiste machines tot hun beschikking, maar alleen wanneer ze echt nodig zijn’, vult Chiel Brandenburg, directeur bij Next Rental, aan.

‘Machinehuur vermindert risico’s’

Chiel Brandenburg & Linda de Groot  van Next Rental,

Chiel Brandenburg & Linda de Groot van Next Rental. ‘We zien regelmatig dat klanten bepaalde klussen aannemen om er maar voor te zorgen dat de machines niet stilstaan’, zegt Chiel Brandenburg.

‘Nu de financiële crisis voorbij is, schaffen veel bedrijven weer enthousiast nieuw materieel aan’, zegt Brandenburg. ‘Maar diezelfde financiële crisis liet juist zien waarom het als bedrijf verstandig is om terughoudend te zijn met het aanschaffen van nieuw materieel. Een nieuwe crisis kan er zomaar voor zorgen dat een groot deel van je machinepark stil komt te staan. Door een deel van je benodigde machinepark te huren, verminder je risico’s en vergroot je flexibiliteit.’

Reageer op dit artikel