nieuws

RoAd Benelux houdt op te bestaan

Ondernemen

RoAd Benelux in Barneveld, importeur van grondverzet- en wegenbouwmachines, heeft bekend gemaakt de bedrijfsactiviteiten te staken.

RoAd Benelux houdt op te bestaan

In een verklaring geeft RoAd Benelux aan dat het einde voor het bedrijf in gang is gezet nadat Doosan de exclusieve distributie van haar machines binnen Nederland door RoAd in 2013 stopzette. ‘De onderneming verloor hiermee ruim tweederde van haar omzet in Nederland. Als gevolg daarvan was gaandeweg sprake van verder oplopende verliezen, die niet konden worden gecompenseerd met nieuwe omzet of andere afzetmogelijkheden.’

RoAd vocht de beëindiging van de exclusieve distributie met succes aan. In april vorig jaar besliste de rechtbank dat het eenzijdig opzeggen van de overeenkomst niet rechtsgeldig was en dat Doosan een schadevergoeding moet betalen aan RoAd. De onderhandelingen daarover lopen nog steeds en zullen naar verwachting nog geruime tijd duren.

 

Achterstand niet meer in te halen

Nadat de relatie met Doosan als gevolg van een rechterlijke uitspraak eind 2016 definitief ten einde kwam werd RoAd met ingang van 1 januari van dit jaar aangesteld als regiodealer in Midden-Nederland voor Hyundai grondverzetmachines. ‘Gedurende de periode van de rechtsgang was het voor RoAd niet mogelijk op hetzelfde niveau een vergelijkbaar concurrerend product als distributeur in de markt te zetten.  Inmiddels is duidelijk geworden dat deze achterstand nu niet meer is in te halen, waardoor het bedrijf economisch gezien geen toekomst heeft. Om die reden is een besluit tot bedrijfsbeëindiging helaas onontkoombaar gebleken’, aldus de directie in een verklaring.

Voor de medewerkers van RoAd Benelux is inmiddels ontslag aangevraagd. Klanten en relaties worden geïnformeerd over het verdere verloop van de bedrijfsbeëindiging en de gevolgen daarvan.

Reageer op dit artikel