nieuws

Nog meer schadeclaims wegens vrachtwagenkartel

Ondernemen

Ook advocatenkantoor De Haan begint een procedure tegen DAF en andere vrachtwagenfabrikanten die zich jarenlang schuldig hebben gemaakt aan kartelvorming. Inzet is compensatie aan bedrijven die door die verboden prijsafspraken duizenden euro’s te veel hebben betaald voor trucks.

Nog meer schadeclaims wegens vrachtwagenkartel

Het vrachtwagenkartel zou gevormd zijn door MAN, Volvo/Renault, Daimler, Iveco, DAF en Scania. De Europese Commissie legde de vrachtwagenfabrikanten eerder al boetes op van in totaal bijna 3 miljard euro.

Met uitzondering van Scania, dat volgens Brussel wel meedeed maar tot dusver weigerde te schikken, hebben alle deelnemers aan het kartel zich bij hun straf neergelegd.

10.000 euro te veel betaald door vrachtwagenkartel

Advocaat André Smink van het advocatenkantoor zegt enkele honderden gedupeerden te vertegenwoordigen die tussen 1997 en 2011 een vrachtwagen hebben gekocht. Zij zouden gemiddeld zo’n 10.000 euro te veel hebben betaald. Alle fabrikanten die hebben toegegeven in het vrachtwagenkartel actief te zijn geweest krijgen van Smink een dagvaarding door de bus.

Eerder begonnen claimorganisatie MKB-Claim en branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN) al soortgelijke zaken. Ook transportverzekeraar TVM en verscheidene belangenbehartigers uit andere landen lieten eerder weten te werken aan collectieve claims tegen de truckfabrikanten.

Reageer op dit artikel