nieuws

Mecalac lijft Terex Construction UK in

Ondernemen

De Franse machinebouwer Mecalac neemt de activiteiten van Terex Construction Equipmpent in het Verenigd Koninkrijk over. Daartoe behoren graaflaadcombinaties, dumpers en verdichtingsmaterieel, ook bekend onder de merken Fermec en Benford, die worden gebouwd in Coventry.

Mecalac lijft Terex Construction UK in

Mecalac ziet in de acquisitie een mogelijkheid om haar aanbod uit te breiden met een aanvullende range van producten, nieuwe markten aan te boren en de haar industriële kennis te vergroten. Henri Marchetta, CEO van Mecalac Groep, zegt daarover: ‘Deze overname past in onze groeistrategie, door onze lijn van machines voor stedelijke bouwplaatsen te verbreden en internationaal te vermarkten.’

De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017 afgerond.

Terex verkocht eerder dit jaar al Terex Compact Germany aan Yanmar.

Reageer op dit artikel