nieuws

Twee Volvo FH16 750 10×4 zwaartransporttrekkers voor Zwagerman

Materieel

Twee Volvo FH16 750 10×4 zwaartransporttrekkers voor Zwagerman

Zwagerman Exploitatie heeft twee zwaartransporttrekkers van Volvo in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor exceptioneel transport van kranen, machines en installaties.

Zwagerman Exploitatie houdt zich vooral bezig met het vervoer en de (de)montage van hijskranen, machines en installaties in binnen- en buitenland. ‘Volvo Trucks loopt voorop in het zwaartransport en biedt met de Volvo FH16 met 750 pk en een koppel van 3550 Nm de beste en meest krachtige truck’, vertelt eigenaar Cor Zwagerman. ‘We hebben goede ervaringen opgedaan met FH16-trekkers en daarom kiezen we nu ter vervanging van twee andere trucks weer voor dit type.’ De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Group Truck Center in Almere.

Van 8×4 naar 10×4

De Volvo’s FH16 zijn af-fabriek geleverd als 8×4-trekkers. Terberg Techniek in IJsselstein heeft er een 9-tons gestuurde Volvo-voorloopas bijgeplaatst. De zwaartransporttrekkers zijn uitgerust met Dynamic Steering en een I-Shift-versnellingsbak met kruipversnellingen voor- en achteruit. ‘Dat is een van de redenen dat wij voor Volvo Trucks kiezen’, zegt Zwagerman. ‘Met deze trucks komen we heel vaak op minder goed begaanbaar terrein, zoals bouwplaatsen. Dankzij I-Shift met kruipversnellingen komen we onder alle omstandigheden weg, ook vanuit stilstand en met de zwaarste machines of kranen op de dieplader.’

De zwaartransportcombinaties zijn tot stand gekomen in samenwerking met verschillende gespecialiseerde partijen. Naast Volvo Group Truck Center Almere waren dit Vlastuin, die een kistenwand bouwde achter de cabine, en spuiterij Wish Lichtenvoorde. Nooteboom heeft nieuwe diepladers voor deze trucks geleverd.

LEES OOK: Volvo FH op afstand besturen met Drimote.

 

Reageer op dit artikel