nieuws

Zes Bobcat-verreikers voor HWS Verhuur

Materieel

Zes Bobcat-verreikers voor HWS Verhuur

HWS Verhuur heeft onlangs zes nieuwe verreikers van Bobcat in gebruik genomen. Voor leverancier Inter-Techno was het de grootste order voor verreikers sinds de dealer in de zomer van 2018 Bobcat-verreikers aan het assortiment toevoegde.

HWS Verhuur kocht drie Bobcats TL35.105 en drie Bobcats TL35.135. Vorig jaar had Inter-Techno al twee Bobcats TL35.140 aan de verhuurder geleverd. HWS is een afkorting voor HoogWerkerSpecialist. Het bedrijf, met vestigingen in Noordwijk, Nunspeet en Moerdijk, heeft meer dan 1.400 hoogwerkers in de vloot.

HWS Verhuur noemt machines ‘breed inzetbaar’

‘We zijn enthousiast over de Bobcat-verreikers’, zegt commercieel manager Menno Voorbij van HWS Verhuur. ‘De machines zijn breed inzetbaar in de bouw, de industrie en voor evenementen en worden vaak samen met een hoogwerker verhuurd.’ Voorbij wijst daarnaast op ‘het lage brandstofverbruik’ van de Bobcats.

De TL35 verreikers zijn onder meer uitgerust met heavy duty assen van Dana-Spicer, een zwaar uitgevoerde hydrostatische transmissie en een 75 pk Bobcat D34 Stage IV motor met uitlaatgasnabehandeling.

Inter-Techno richt zich op diverse marktsegmenten

De hefcapaciteit van de TL35-modellen is 3500 kilo. De TL 35.140 heeft een maximale hefhoogte van 14 meter, de TL35.105 van 10,5 meter en de TL35.135 van 13,5 meter.

‘We richten ons met de verreikers op verschillende marktsegmenten’, zegt Bertus Boer, eigenaar-directeur van Inter-Techno. ‘Behalve op de verhuursector richten we ons op de bouw, de sloop, de logistiek en de industrie. Vorig jaar werden enkele modellen met speciale Agri-pakketten voor gebruik in de agrarische sector geïntroduceerd. Onlangs nog werd een ‘waste expert-uitvoering’ aangekondigd voor afvalverwerkings- en recyclingbedrijven.’

Bekijk HIER het Bouw Machines Merkdossier over Bobcat.

 

Reageer op dit artikel