nieuws

Japanse investeerder voor online marktplaats Equippo

Materieel

Japanse investeerder voor online marktplaats Equippo

Equippo, een online marktplaats voor gebruikt materieel, heeft in de Sumitomo Group een investeerder gevonden die een impuls moet geven aan beoogde groei. Met steun van het Japanse bedrijf wil het deels vanuit Rotterdam werkende Equippo marktleider worden in Europa.

Volgens Equippo investeert Sumitomo ‘een groot bedrag’ in de online marktplaats. De hoogte van dit bedrag is niet bekend gemaakt.

Equippo ziet Sumitomo als partner voor de lange termijn

Sumitomo wordt omschreven als een partner voor de lange termijn. Met het door de investeerder ingebrachte geld wil Equippo, dat op dit moment in 55 landen actief is, ‘verder opschalen en internationaliseren’, en dus de grootste worden in Europa. Sumitomo heeft een jaaromzet van om en nabij de 45 miljard euro.

Equippo zegt het verschil te willen maken met onder meer ‘transparante en onafhankelijke’ inspectierapporten en een geldteruggarantie. Het bedrijf zorgt wereldwijd voor het transport van gekochte en verkochte machines.

In de markt voor gebruikt materieel gaat 100 miljard euro om

Equippo is in 2014 opgericht door twee Zwitserse ondernemers: Michael Rohmeder en Philipp Knobel. De Sumitomo Corporation Group houdt zich internationaal bezig met de verhuur, de verkoop en het onderhoud van bouwmachines.

In de markt voor tweedehands bouwmachines gaat wereldwijd naar schatting 100 miljard euro om. Voor Europa zou het gaan om 30 miljard.

LEES OOK: Reyrink least gebruikte machines

 

Reageer op dit artikel