nieuws

Nieuwe Nooteboom EURO-PX diepladers voor machinetransporteur Van Wieren

Materieel

Nieuwe Nooteboom EURO-PX diepladers voor machinetransporteur Van Wieren

Machinetransporteur Van Wieren Special heeft twee nieuwe Nooteboom EURO-PX diepladers in gebruik genomen. Het gaat om een 3-aslijnen Pendelas dieplader met 1-assige geïntegreerde interdolly, type EURO-86-13IFP, en om een 4-aslijnen PXE dieplader met 2-assige afneembare interdolly, type EURO-122-24ICP.

Van Wieren Special in Emmeloord is gespecialiseerd in het vervoeren van rups- en bandenmachines tot een gewicht van 100 ton. Daarnaast vervoert het bedrijf ook andere exceptionele ladingen zoals bijvoorbeeld (onderdelen voor) windmolenparken, gasturbines en pijpleidingen. Van Wieren was een van de eerste transporteurs die in 2005 de keus maakte voor een Nooteboom PXE dieplader vanwege de brede en diepe gieksleuf in het assenstel.

Compacte dolly leidt tot gewichtsbesparing

De EURO-86-13IFP kenmerkt zich volgens Nooteboom door een compact ingebouwde dolly. ‘Hierdoor wordt een aanzienlijke gewichtsbesparing en dus een hoger nuttig laadvermogen gerealiseerd.’ De zwanenhals van de 1bed3 is geschikt voor zowel 3- als 4-assige trekkers.

Een 2bed4 EURO-PX dieplader voor grotere machines

Voor het vervoer van grotere en zwaardere bouwmachines, breidde Van Wieren het wagenpark uit met een 2bed4 EURO-PX dieplader die is uitgerust met een brede uitschuifbare laadvloer en een afneembare Interdolly Compact. De zwanenhals is geschikt voor zowel 4-assige als 5-assige trekkers.Bekijk HIER het BouwMachines Nieuwsdossier over bouwtransport

 

Reageer op dit artikel