nieuws

Twee Scania’s met Bronto Skylift hoogwerker voor Veiligheidsregio Kennemerland

Materieel

Twee Scania’s met Bronto Skylift hoogwerker voor Veiligheidsregio Kennemerland

De Veiligheidsregio Kennemerland beschikt sinds kort over twee nieuwe hoogwerkers. Met Tata Steel, het Noordzeekanaal en Schiphol binnen de grenzen wordt Kennemerland gezien als één van de meest risicovolle regio’s in Nederland.

Voor de aanschaf van het nieuwe materieel werd een openbare aanbestedingsprocedure doorlopen. Hierbij kwam het concept van een Scania chassis met een Bronto Skylift als winnaar uit de bus.

Standaard Scania P410 B6X2*4NA draagt het geheel

Scania Nederland leverde de beide chassis aan het Finse Bronto Skylift, dat de hoogwerkers opbouwde. Kenbri Fire Fighting, die hoofdaannemer is in deze aanbesteding, levert het brandweertechnische gedeelte volgens de eisen van de veiligheidsregio.

Een standaard af-fabriek geleverde Scania P410 B6X2*4NA draagt het geheel. De nieuwe hoogwerkers worden aangedreven door een 410 pk SCR-only Euro 6-motor. Daaraan gekoppeld is een Allison volautomatische versnellingsbak met koppelomvormer en retarder, die voor de nodige koppelvergroting en acceleratie zorgt.

Capaciteit tot 3.800 liter water per minuut

De brandweerhoogwerker is een Bronto Skylift F 32 RPX met een werkhoogte van 32 m, een vlucht van 26 m, stempelbreedte van 5 m 40 en kan in de korf tot 500 kg of vijf personen meenemen.

Het besturingssysteem is een Bronto 5+ met touchscreens. De vlucht rondom is gelijk. Een vaste blusleiding van de onderwagen naar de korf en een afstandsbediende blusmonitor in de korf kunnen tot 3.800 liter water per minuut aan.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel